Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Vi har testet Acer Predator XB321HK

Ikke alle store skjermer er buet. Acer gir oss noe som er litt old-school, men som funker godt likevel.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Det kan saktens være en god idé å kjøpe en buet skjerm til maskinen din, hvis du ønsker noe større enn 27 tommer. Ikke bare ser de lekre ut, og har en eller annen form for kvalitetsfølelse, og skaper også innlevelse - eller, det er i hvert fall det produsentene av sånne skjermer ønsker at du skal tenke. Vi her på Gamereactor har testet et utall av buede skjermer, og synes de kan være nydelige, men også uhyrlig begrensende i dårlige situasjoner.

HQ

Kobler du for eksempel en ikke så kraftig enhet til, hvis en venn eksempelvis har en MacBook eller lignende med, så kan man komme ut for manglende optimering, og som resultat en mindre enn optimal opplevelse. Ikke bare det, ønsker du å koble til en Switch, en Xbox One eller en PlayStation 4 - så vil du også komme ut for dårlig optimering. Det er ingen garantier, og det kan være stressende, særlig når man har brukt tusenvis av kroner.

Det er med andre ord stadig et marked for den store, men flate gaming-skjermen, og her kommer Acers Predator XB321HK inn i bildet, en skjerm som nesten ser litt old-school ut sammenlignet med det man ellers finner på dagens marked.

Selv om skjermen er flat og ikke buet, så sparer den ikke på imponerende innmat. XB321HK tilbyr en 32 tommer 4K IPS-skjerm, som dessuten også har Nvidia G-Sync. Kombinasjonen av 4k, IPS og G-Sync er ikke noe man ser hver dag, og vi mistenker at prisen også er et resultat av lisensavtaler.

Acer Predator XB321HK
Dette er en annonse:

Men først og fremst, så la oss kikke nærmere på det visuelle. XB321HK er en del av Predator-serien, og det gjør at den tilhører en av de mest visuelle distinkte serier med skjermer på markedet. Om du liker det utrolig vinklede, og nesten barnslige designet, komplett med rødt metall og et flammende logo, så kan man ikke si annet enn at det får skjermen til å skille seg ut. Høyden kan justeres 12 centimeter i høyden, og kan bøyes mildt frem og tilbake. Du kan dog ikke vende skjermen loddrett, men det er ikke så merkelig med en skjerm på denne størrelsen.

Dessverre forholder det seg sånn at inngangene bakpå er en smule begrensede. Det er bare én HDMI 1.4-port, og én DisplayPort 1.2. Ønsker du å bruke 60Hz blir du nødt til å bruke DisplayPort, da HDMI 1.4 makser ut på 24Hz hvis man ønsker å bruke 3840x2160-oppløsning. Dessuten er det også nødvendig å bruke G-Sync, så har du ikke et ganske sterkt Nvidia-grafikkort er det vanskelig å utnytte det til det fulle. Dessuten er det to USB 3.0-porter i siden, og det er jo greit.

Dog er det vanskelig å klage på skjermens tekniske presentasjon. Greit nok at en responstid på 4ms kan være litt lang for de mer konkurranseorienterte, men det skyldes IPS-panelet, og det er ikke noe man overhodet legger merke til ved daglig bruk. Dessuten gjør IPS-panelet at du sitter fast på 60Hz. Fargegjengivelsen er til gjengjeld ganske enestående, og det er en dybde og skarphet i fargene som er uhyre imponerende. Noen sier at IPS-paneler har det med å "gløde" en smule, men var ikke noe vi la merke til i testperioden. Pikseltettheten er rett og slett imponerende, og selv om panelet er trukket en smule utenfor den aksepterte standardskjermen på å 27 tommer, så er PPI'en (pixel per inch) høyere i 4K enn på en mindre 1440p-skjerm.

Acer Predator XB321HK
Dette er en annonse:

Men alt er ikke bare fryd og gammen, for utover å ha et distinkt design, flotte spesifikasjoner og lekre farger, så har XB321HK stadig noen hoderystende feil. Å justere og rette på innstillingene fungerer stadig via knapper bak på skjermen, og det er ikke spesielt intuitivt. Det bør være standard å inkludere en valgfri kommandoenhet, som gjør det lettere å forandre på innstillingene, spesielt hvis man hopper mellom flere brukerprofiler og medietyper. Det sitter to DTS-høyttalere bak på skjermen, og de spiller også bakover, som gir en litt skjev lydopplevelse. Solide høyttalere i en sånn skjerm er så sannelig ikke et krav, men det er alltid kjipt å skru på lyden for så å bli skuffet.

Skjermen står i skrivende stund i omtrent 9500 kroner, og det er egentlig en ganske grei pris - men begrensningene i bildeoppdateringshastigheten gjør at det ikke er en ubetinget anbefaling herfra...

08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster



Loading next content