Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Vi anmelder Asus MX38VC

Asus gir oss her en skjerm for skaperne, men den kan også bidra med mer enn hva første øyekast skulle tilsi.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Nylig anmeldte vi Asus' Pro Art PA90, en datamaskin som sikter seg inn imot et marked som har eksistert lenge, men som nå, hovedsakelig takket være YouTube, har vokst seg gigantisk stort. Alle vil gjerne skape, og alle ønsker seg gode redskaper å skape med.

HQ

Derfor produseres det mer "creator"-orientert hardware enn noen gang før, og kravene til denne undergruppen av forbrukerelektronikk er enkle: Lekkert, slankt og funksjonelt. Asus har ikke bare produsert en datamaskin som oppfyller disse kriteriene, men skjermer også. Sammen med PA90 har vi testet deres nye ekstremt dyre skjerm, som går under navnet MX38VC.

Der prisen på tingene vi anmelder som regel ender opp som en slags punchline til slutt, synes vi det bare er passende å starte med det her. For denne skjermen er dyr, veldig dyr. Den amerikanske prisen virker å være omtrent $1099, altså rundt 9500 kroner. Legger man til skatter og avgifter lander den norske prisen imidlertid på rundt 15.000 kroner.

Asus MX38VC

Det høres dyrt ut, og det er det også, særlig når man tar i betraktning at vi her ikke snakker om en 144HZ 4K-monitor. Men ta det med ro, for selv til denne prisen er MX38VC en ganske god skjerm. La oss forklare hvorfor.

Dette er en annonse:

Først og fremst er skjermen utrolig lekker å se på. Selv om denne buede monitoren er i plastikk, fremstår den som både robust og solid bygget. Takket være metallfoten, som nærmest føles som den er i massivt støpejern, står den fast plantet på bordet og rister nesten ikke. Riktig nok står det Asus på "haken" og baksiden av skjermen, men dette er subtilt og fremstår svært profesjonelt. Selve skjermen er buet i 2300R eller 178 grader. Det er en meget, meget mild bue, som skjermforholdet på 21:9 til tross bør gjøre det mulig å optimalisere de fleste spill og programmer. I prinsippet er den riktig nok "ultra wide", men selve designet gjør at den ikke er like mye buet som konkurrentene.

Basen eller foten er dessuten ikke bare tung for å rotfeste skjermen til overflaten, men også for å tilby en ganske innovativ funksjonalitet. Foten er sirkulær og består av en rund glassplate med en lett aluminiumsoverflate i midten, og denne er faktisk en trådløs Qi-lader til telefonen eller AirPods-ene dine. Ikke bare det, men der en standard trådløs lader tilbyr omtrent 5W kan MX38VC gi deg 15W, så det går til og med raskere å bare plassere telefonen din på platen.

Asus MX38VC

Kikker vi på baksiden er det dessuten mange forskjellige måter å koble til enheter på. Vi snakker om HDMI, DisplayPort, Type-C, USB 3.0 og hodetelefon/mikrofoninngang, og en lett plate kan skjule kablene på vei ut av maskinen.

Dette er en annonse:

Skjermen har også innebygde høyttalere, og før du sukker og legger ansiktet i hendene i forventning om at dette blir en ræva opplevelse som vanlig, så er det faktisk annerledes denne gangen. Selv om Asus oppgir veldig lite konkret informasjon om høyttalerne, er det snakk om to 10W-stereohøyttalere som utnyttes ganske effektivt med en tung bass og en tydelig mellomtone. Riktig nok er Asus' SonicMaster-lydteknologi, som er basisen for lydopplevelsen, utviklet i samarbeid med Harman Kardon, men det er ikke noe som ikke kan forbedres med en ekstern høyttaler. Er den derimot bedre enn ALLE andre innebygde skjermhøyttalere? Ja, så sannelig! Dessuten støtter den Bluetooth hvis du plutselig gjerne vil spille av musikk fra mobilen og bruke skjermen som senter, og via AudioWizard kan du tilpasse lydopplevelsen.

Asus MX38VC

Og nå til selve displayet. Her har vi en 38 tommer 4K-skjerm, altså 3840x1600. Skjermkanten er virkelig tynn, tynnere enn de fleste faktisk, og den føles ganske romslig og luksuriøs å kikke på. Samtidig gjør PIS-panelet at lysstyrken er ganske fornuftig på 300 NITS, og Asus Eye Acre sørger for et at det skrudd ned på det skadelige blå lyse4t som skader øynene ved forlenget bruk. Faktisk har skjermen et TÜV Rheinland-sertifikat.

Dessverre er den uten HDR, og til denne prisen er det en grusom feil å begå. Det finnes enormt mange konkurrenter som tilbyr lignende opplevelser med HDR til lavere pris, og når man nå er vant til disse mer tydelige fargekonstrastene fremstår en skjerm som dette en smule matt. Derimot har den 100Hz-støtte, som er fint i en tid hvor ikke nok arbeidsskjermer støtter en høyere oppdateringsrate.

Så igjen: Asus MX38VC er dyr, temmelig dyr, og dessuten altfor dyr. Men den er samtidig en ganske eminent skjerm å jobbe og skape innhold på. Vi har virkelig nytt godt av å utføre daglig kontorarbeid på denne i testperioden, samtidig med at vi har kunnet lade telefoner, høre på musikk innimellom og nyte et bilde med mindre blått lys. Men Asus: Ikke SDR. Fy!

08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster



Loading next content