Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Turtle Beach Stealth 300 Gaming Headset

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Lyden i filmer og spill har alltid vært meget viktig for meg, så da muligheten til å teste ut Turtle Beach sitt nylanserte Stealth 300-headset hoppet jeg på muligheten uten å nøle. Dette skulle jeg ikke angre noe særlig på.

HQ

For fra første stund er det tydelig at dette er et nytt flott tilskudd til Stealth-serien. Design-messig er det ikke noe som skriker etter oppmerksomhet, men heller sklir inn i mengden om du for eksempel tar dem med ut for å lytte til musikk. Jeg fikk Xbox One-utgaven, så det ellers svarte designet er pyntet på med en limegrønn demping på bøylen, forlengerne og små detaljer utenom. Nærmest alt utenom bøylen er plast, men jeg synes uansett at headsettet virker stabilt og tungt, så det føles ikke like billig som man kunne frykte i denne prisklassen. Dette, sammen med med godt luftede minneskum over (eller på om du har litt store) ørene, har gjort sitt for at jeg lett kan spille i flerfoldige timer uten noe tegn til ubehag eller svette ører. Selskapets velkjente "ProSpecs"-design er også fortsatt til stede, så du trenger nok ikke å frykte problemer om du bruker briller heller. Jeg vil rett og slett si at headsettet designmessig er det samme som Stealth 600, bare at det ikke er trådløst. Dermed blir spørsmålet om lyden og mikrofonen er gode nok til å faktisk sitte der i flere timer i strekk.

Svaret er et enkelt ja, noe som i stor grad skyldes den innebygde amplifieren. Denne gjør lyden både høyere og bedre i forhold til de fleste andre i samme prisklasse. Personlig har jeg alltid vært litt skeptisk til å koble headset til en 3.5mm-åpning siden jeg ofte føler dette begrenser lydbildet ganske mye, men amplifiseren gjør en god jobb med å kaste disse fordommene rett ut vinduet. Etter å ha prøvd headsettet både på PlayStation 4, Xbox One og Nintendo Switch er det ikke tvil om at amplifieren gjør en meget god jobb på den lave delen av spekteret. Battlefield 1s eksplosjoner vibrerer i ørene der ute i det fjerne uten å viske ut skuddene som flyr til alle kanter. Du kan uansett ikke forvente den samme dybden som i for eksempel Elite-serien, for brummingen til Midgardsormen i God of War ga meg ikke de samme frysningene med Stealth 300, men dette kan man heller ikke regne med for denne mye lavere prislappen. Samtidig strekker det ikke til på de høyere delene av spekteret. Er du midt i kaoset er det til tider vanskelig å høre hva folk roper over skuddene dine, så dette er ikke noe å satse på om du spiller mye multiplayer hvor kommunikasjon er viktig. Atter en gang er det uansett viktig å presisere at lyden er meget god i forhold til prisen, men du må bare ikke forvente noe på høyde med Turtle Beach eller Astro sine beste og dyrere utgaver.

Turtle Beach Stealth 300

Først håpet jeg at dette kunne bli bedre ved å veksle mellom de fire lydmodusene som kan justeres på venstre øreklokke, men det viste seg raskt at forskjellen mellom hver av dem er minimal. Turtle Beach kunne nesten latt være å gi oss flere valgmuligheter med såpass minimale forskjeller, for personlig klarte jeg meg mer enn godt med selskapets godt balanserte Signature Sound-modus og bass-forsterkeren til alt jeg hørte på. Ikke et stort problem når lyden uansett er god, men du kan ikke regne med å finne en lyd som passer absolutt alle behovene dine.

Dette er en annonse:

Den gode siden av dette er at du ikke trenger å bruke det rotete knappesystemet så ofte. Absolutt alt av knapper er nemlig på venstre øreklokke, mens det ikke finnes noe som helst på høyre. Med både mikrofonen, Micro USB-åpningen for lading, lydmodus-knappen, strømknappen og balansejusteringen veldig tett inntil hverandre vil det kanskje ta tid før du lærer deg å justere det du vil uten å rote det til på noen måte. Kontrollsystemet finnes nok i venstre øreklokke, men hadde det vært for mye styr å ta en eller to knapper til høyre?

En av tingene du ikke vil streve med er mikrofonen. Den kan enhver person håndtere med en gang siden du skrur av lyden ved å bare skyve den opp til øreklokken. Ønsker du å snakke igjen tar det bare et lite millesekund å skyve den ned og skrus på igjen. Folkene jeg spilte med sa de ikke hørte noe skraping eller merkelige lyder om jeg vekslet mellom av og på, mens bamsestemmen min visstnok skal være akkurat så klar og Arnold-aktig som den bør være i et headsett.

Turtle Beach fortsetter altså å levere kvalitet til konsollspillere med Stealth 300. Lyden er meget bra, og kan fint måle seg med enkelte som koster tusenlappen takket være en god innebygd amplifier som skinner på de lave delene av spekteret. Det komfortable designet gjør også sitt for at man fint kan spille i flere timer i strekk uten å tenke på hva man har på hodet. De eneste svakhetene er lyder på den øvre halvdel av spekteret, for her kan detaljene raskt forsvinne, noe som ingen av de fire svært like lydmodusene man kan velge mellom klarer å endre. Dette, sammen med et rotete knappeoppsett, gjør sitt for at headsettet ikke passer til alle formål, men Stealth 300 er uansett et headsett som alle gamere med et budsjett på under 1000 kroner bør ta en nærmere lytt på.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Flott lyd og bass for pengene, meget komfortable å ha på over tid.
-
Dårlig på de høyere delene av spekteret i forhold til dyrere headsett. De forskjellige modusene er ganske like. Rotete knappeoppsett.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster



Loading next content