Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: SteelSeries Siberia Elite

SteelSeries lanserer storebroren i Siberia-serien. Et intuitivt og blikkfangende headset som leverer kvalitet på omtrent alle plan...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Et nikkende smil, en pekende finger mot hodet og et konstaterende «Harry». Det var bemerkningen jeg fikk mens jeg satt på skolen med et glødende headset som lyste i regnbuens farger. Jeg går på en kreativ skole, og da blir fort unødvendig lys litt sånn «gimmick». Andre synes det var tøft, ville gjerne ta på det og prøve. Noen synes det var stort, at det var «litt mye headset til å være headset». Jeg sitter der og smiler lurt over all oppmerksomheten jeg får. Enten andre liker det eller ikke, kan jeg utvilsomt bekrefte at det sperrer opp øynene på folk.

HQ

Personlig har jeg ikke noe i mot at det er litt harry. Det skal koste litt gatekredd å være nerd. Og det er utvilsomt noe du slår fast dersom du tar i bruk dette. Siberia Elite er det nye flaggskipet til SteelSeries. Med en pris på 1595 kroner, er Elite det dyreste headsettet SteelSeries har i salg for øyeblikket. Dette er inntil det trådløse monsteret som heter SteelSeries H kommer ut til omtrent 1000-lappen mer.

Steelseries Siberia Elite
Store øreklokker for ører i alle størrelser. Kule fargeeffekter gjør det til LANets midtpunkt. Foto: Martin Sollien

Elite er også en ny visjon for Siberia-serien. Den spesielle hodebøylen, kombinert med ringer på øreklokkene, er blitt varemerket for serien. Siberia Elite er et headset som er fantastisk intuitivt. På samme måte som Apple har klart å skape produkter rett og slett er enkle i bruk med minimalistisk design, har SteelSeries på samme måte klart å utvikle et intuitivt headset.

På begge øreklokkene går det ringer rundt festet til hodebøylen. Til tross for naturlig design, fungerer disse ringene som knapper. Ringen på høyre øreklokke dreier man for å stille volum. Ringen på venstre dreier man for å skru mikrofonen av og på. Det er enkelt og greit genialt. Det er knapper som ikke ser ut som knapper. Under den ene klokken er det til og med en lydinngang for å sammenkoble flere headsets.

Dette er en annonse:
Steelseries Siberia Elite
Det lyser i alle kanter, både på klokker og mikrofon. Foto: Martin Sollien

Mikrofonen er også en sak for seg selv. Som nevnt skrur man den av og på gjennom knappen på øreklokken. Mikrofonen har også en liten diodepære som lyser ettersom mikrofonen er skrudd av og på, og gir deg dermed en veldig enkel indikasjon på om de andre faktisk kan høre deg. Mikrofonen er også klassisk designet etter SteelSeries filosofi. Den trekkes ut av øreklokken dersom du skal bruke den, og dyttes inn dersom du ikke bruker den. Det eneste jeg ønsker å tilføye av kritikk mot mikrofonen, er at den er veldig stiv og vanskelig å justere kontra andre headsets til SteelSeries. Dermed blir det vanskelig å justere den til et komfortabelt sted foran brødboksen.

Headsettet er fantastisk komfortabelt å bruke. Øreklokkene er virkelig massive i størrelse, og går til tross for dette over ørene og ikke rundt. Ørene drukner i de gigantiske putene. Heldigvis er de myke - man kjenner ikke mye plast når man har det på hodet. Så kan man sitte der, drapert av putestoff mens lyden hvisker deg møysommelig inn i øret.

Steelseries Siberia Elite
Hodebøylen består av to komponenter: En bøyle i aluminium og en i gummi. Foto: Martin Sollien
Dette er en annonse:

Hvisker er kanskje et dårlig ord for å beskrive det, men det er sånn det føles når putene er såpass deilige. Buldre er et bedre ord for å beskrive lydkvaliteten. Det er mye bass i de gutta her, og det er nok fordi SteelSeries vil la det passere som et allsidig headset. Lydkvaliteten er dugelig, men jeg har likevel et problem med klarheten i lyden. Den er ikke like klar som jeg hadde håpet på. Bassen har ikke noe med det å gjøre, for det hjelper ikke å skru den ned. Det legges ekstra godt merke til med musikk som har mange lag med ulik lyd eller er støyete. Metal, witch house, lo-fi, noise og stoner er eksempler på sjangere som halter litt. Det er ikke i en slik grad at det er irriterende, men det er ikke optimalt for et headset i denne prisklassen. Jeg frykter den er mer rettet mot basstung musikk og underholdning, og ikke mot spilling i et rent kompetitivt perspektiv.

SteelSeries Engine 3 er motoren man bruker for å justere headsettet. Dette er en kraftig, men enkel motor som lar deg justere fargene, lydkomprimering og innstillinger for mikrofon, samt en equalizer der du kan justere fremtoningen til ulike frekvenser i lydbildet. Trinnvis fra 32 Hz til 16 kHz. Du kan også velge mellom en rekke forhåndsinnstillinger tilpasset ulik bruk, alt fra musikk til performance til immersion.

Steelseries Siberia Elite
Trenger ikke puter i senga når man har disse. Foto: Martin Sollien

Byggekvaliteten er også makeløs. Av rent praktiske årsaker, ville jeg nok gått for den sorte utgaven av headsettet, da hvitt skinn og hvit plast fort kan la seg farge. Hodebøylen er unik i designet. Det er to solide bøyler i aluminium som utgjør skjelettet. Sammen med den suspenderende putebøylen sørger de for at headsettet sitter på plass. Dette er ulikt alt annet og de fungerer veldig godt.

Det følger med kabler av overganger til både en singel 3,5 mm lydjack, dobbel 3,5 mm lyd- og mikrofonjack, samt USB. USB foregår gjennom det medfølgende lydkortet - en liten klump som sitter i enden. Dette er det foretrukne valget som gjør lydkvaliteten optimal, men mindre du kobler det gjennom en egen forsterker. Kompabiliteten til headsettet er dessverre begrenset til PC, men dersom du kjøper SteelSeries sin lydmikser kan du bruke mikrofonen til dagens konsoller.

Steelseries Siberia Elite
Mikrofoen slik den ser ut når den er i headsettet. Foto: Martin Sollien

Det er fint å se at SteelSeries har utviklet et headset som er verdig det meste. Jeg er fristet til å si at dette er et av årets beste forbrukerprodukter, kanskje det beste. Fordi det er så gjennomført, intuitivt, enkelt. Unikt. Lyden er langt fra dårlig, bare ikke tilpasset mitt behov. Det er en underliggende dragning mot det som gjør at det frister mer å bruke dette enn de andre headsettene jeg eier. Jeg har nesten like lyst til å ta på meg dette som jeg har lyst til å bruke musikkanlegget mitt til 15 000. Rungende applaus til SteelSeries.

Steelseries Siberia EliteSteelseries Siberia EliteSteelseries Siberia EliteSteelseries Siberia Elite
Steelseries Siberia EliteSteelseries Siberia EliteSteelseries Siberia EliteSteelseries Siberia Elite
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Intuitivt, spennende design, veldig komfortabelt, robust, muligheten for fargeinnstillinger, generelt god lyd, kabler som passer det meste
-
Litt stort, mikrofonen er litt vanskelig å stille, savner litt mer klarhet i lyden, kanskje litt vel stort
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

2
Test: SteelSeries Siberia Elite

Test: SteelSeries Siberia Elite

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Martin Sollien

SteelSeries lanserer storebroren i Siberia-serien. Et intuitivt og blikkfangende headset som leverer kvalitet på omtrent alle plan...



Loading next content