Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Samsung Galaxy Book S

Tynnere, lettere, men er den bedre?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Fjorårets Galaxy Book Ion ble belønnet med et stort 10-tall fra danske Gamereactor, og var ifølge dem en av fjorårets beste laptoper. Men det er ikke den eneste Samsung-laptopen du kan skaffe deg i januarsalget denne måneden, for ved siden av den fantastiske (men kanskje mer konvensjonelle) Ion, finnes også den mer "risky" Galaxy Book S, og den ser vi nærmere på i dag.

HQ
Samsung Galaxy Book S

Det skal dog sies at mens Galaxy Book S noen steder er en såkalt "ACPC", som betyr at den fås med en ARM CPU som Microsoft Surface Pro X, så er det ikke sånn den selges. Her er den utstyrt med den mer tradisjonelle i5-L16G7 fra Intel, samt integrert Intel UHD-grafikk. Det er både bra og dårlig, men hva det i brede trekk betyr er at du ikke kan velge å sette inn et databasert SIM-kort, men du behøver ikke å bekymre deg om appkompatibilitet.

Når det er sagt, så bærer hardwaren fortsatt preg av ACPC-drømmen. Hele maskinen er utført i hva som føles som ett enkelt stykke matt grå aluminium. Den er bare 6,8 millimeter tykk når den er lukket, og fremstår nærmest som et stykke papp, eller en mappe til papirer. Den er heller ikke sørlig tung med sin vekt på 950 gram. Den er altså både tynnere og lettere enn en MacBook Air, og de er altså ikke lett å få til. Ikke bare det, den er også blant de absolutt peneste laptopene på markedet, og feier gulvet med andre slanke alternativer som Acer Swift 5 og 7.

Utover den tidligere nevnte i5 CPUen får du 8GB LPDDR4x RAM, 512GB eUFS-plass, AKG-høyttalere, WiFi 6 og Bluetooth 5 og to USB-C-porter som begge kan brukes til oppladning. Og ja, det er faktisk også en MicroSD-leser. Poenget er at du så absolutt ikke sparer på funksjonaliteten bare fordi PCen er slank.

Dette er en annonse:
Samsung Galaxy Book S

Det er dog viktig å understreke at Galaxy Book S ikke har hestekreftene til å foreta seg noe krevende, og det er den heller ikke skapt for. I5en, den relativt sparsomme mengden RAM og et chassis som ikke har noen aktiv kjøling overhodet, gjør at det er den perfekte kompanjongen til studioer, kaféen eller litt Netflix. Det er Ion som er altmuligmannen, og kan prestere med Photoshop, videoredigering og den slags.

Så hva skal en maskin som Galaxy Book S egentlig kunne? Jo, først og fremst skal den kunne holde i lang tid. Nettopp fordi den ikke kjører med en ARM CPU er batteritiden litt kortere enn vi hadde håpet, men du kan fortsatt klemme omtrent 10 timers bruk ut av den. Det er dog "kun" syv timer hvis du skrur lysstyrken helt opp, som dog ikke er nødvendig. Selve batteriet er 42 Wh, og det er greit nok. Men igjen, ARM-utgaven forventes å kunne prestere 60-70% bedre.

Selve skjermen er 1080p, altså FHD, men den er også berøringsfølsom. Skjermen er på 13 tommer, men det er dog en liten "hake" i bunnen, som vi gjerne skulle sett eliminert. Noe fabelaktig display er det ikke, da det dekker bare 80% av DCI-P3, men via den dedikerte Outdoor-modusen kan du gå fra 350 til 600 NITS, som gjør den mer brukbar i forskjellige scenarioer.

Dette er en annonse:

Så, laptopen har altså ikke verdens beste skjerm, og heller ikke spesifikasjonene til å bli den altmuligmannen som Ion er, men som et MacBook Air-alternativ (altså den uten M1), så er denne ganske så habil, og mer enn det, til og med.

Samsung Galaxy Book S
08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster



Loading next content