Cookie

Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Logitech G303 Shroud Edition

I serien hvor kjente YouTubere og spillere gir ut spillutstyr med sitt særpreg er turen kommet til Michael «Shroud» Grzesieks versjon av Logitech G303.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Det er snart syv år siden vi fikk Logitech G303 introdusert, og den gang hadde den en kabel hengende fast i seg. Nå har den trådløse teknologien blitt kraftig forbedret, og derfor har den profesjonelle spilleren og YouTuber «Shroud» gått sammen med Logitech for å lage en ny versjon av den populære spillmusen, helt i tråd med hans egne preferanser. Spørsmålet er om det er endret til det bedre?

Logitech G303 Shroud Edition

Først og fremst er G303 Shroud Edition en meget solid bygd mus. Med en gang jeg holder i den kjennes den robust ut, og det skal mye til for at denne skal møte på mekaniske problemer til tross for sin lette vekt på kun 75 gram. Designet gjør også at den passer både større og mindre hender med en mellomting som det ideelle. Dessverre har jeg det samme problemet med denne som jeg har med så mange andre gamingmuser at jeg kommer borti sideknappene når jeg ikke ønsker det. Antall ganger jeg har gått tilbake til forrige nettside uten å ville det har jeg mistet tellingen på.

Hovedfokuset her er derimot spilling, og til det funker den aldeles utmerket. Jeg spilte mye med mus og tastatur tidligere før jeg gikk over til mye konsollspilling som gjorde at kontroller føltes mer naturlig. Med denne musen kom jeg fort tilbake til godfølelsen jeg før hadde med mus som spillkontroller, og jeg kan ikke huske sist jeg koblet til kontrolleren min for å spille på PC. Jeg kan nok dessverre ikke love noen at aimen blir kraftig forbedret umiddelbart, men det skal ikke stå på utstyret i det minste.

Logitech G303 Shroud Edition
Dette er en annonse:

Av knapper har den to knapper på venstre side, en DPI-knapp på toppen, samt at rullehjulet på toppen kan trykkes inn. Alle disse kan justeres til personlige preferanser både i spill og ved daglig bruk. Jeg har for eksempel satt DPI-knappen til å være skjermbilde-knapp i skrivebordmodus ettersom jeg sjelden trenger å bytte DPI ved daglig bruk, og de få gangene jeg trenger det som i Photoshop, kan jeg lage en egen profil til dette i Logitech G Hub.

RGB-belysning er en populær funksjon for de fleste spillprodukter så det er litt rart å ikke ha noe som helst belysning på denne musen. Personlig synes jeg det er like greit da det ikke gjør annet enn å tappe musen for batteri til mitt bruk, men jeg kan også forstå den som skulle savne en slik funksjon.

Batteritiden er derimot ikke noe å bekymre seg for med Logitech G303 Shroud Edition. Ved full lading vil den ifølge G Hub vare i ca 156 timer, og min erfaring er at dette stemmer rimelig bra. I skrivende stund har jeg 65% batterikapasitet igjen som tilsier ca 101 timer, og det er mange dager siden jeg sist ladet den. Dette er selvsagt veldig kjekt, men jeg kan fort glemme å lade den i tide ettersom det går så lenge i mellom. Heldigvis er ikke ladetiden veldig lang, og jeg kan fint bruke musen samtidig som den lades opp som igjen gjør at jeg ikke går glipp av spillkvelden med gjengen.

Logitech G303 Shroud Edition
Eneste form for belysning er batteri-indikatoren som lyser når det begynner å bli tid for å lade.
Dette er en annonse:

Under musen sitter det to store glideføtter som gir en behagelig føring over enhver musematte. Den fungerer også greit rett på et bord, men det er ikke å anbefale ved presisjonsarbeid. I bakenden av musen finnes det et rom for oppbevaring av den medfølgende USB-mottakeren som gjør at du slipper å bekymre deg for å miste denne om du skal ha med deg musen på tur (eller flytte som var mitt tilfelle i prøveperioden).

Kort oppsummert er dette en mus som er nærmest perfekt for spilling, men som kan bli litt irriterende å bruke til daglig bruk, hovedsakelig på grunn av tendensen til å komme borti tilbakeknappen på siden. Jeg vil også påstå at denne musen passer best for de av oss som foretrekker «klo-grep» fremfor de som holder hånden flatt over musen. Prisen på 1299,- kan nok forsvares, men jeg tror samtidig det finnes bedre muser i prisklassen. Jeg får en følelse av at du betaler et par hundre kroner ekstra på grunn av navnet her.

Logitech G303 Shroud Edition
Hendig oppbevaring av USB-mottakeren.

Spesifikasjoner:
• Sensor: HERO™
• Oppløsning: 100-25 000 PPT
• Maks. akselerasjon: > 40 G
• Maks. hastighet: > 400 IPS
• Null utjevning/akselerasjon/filtrering
• USB-rapporthastighet: 1000 Hz (1 ms)
• Batteritid ved konstant bevegelse: ca 70 timer
• Batteritid normalt bruk: ca 160 timer
• Høyde: 125.0 mm
• Bredde: 63,5 mm
• Dybde: 40,0 mm
• Vekt: 75 g
• LIGHTSPEED trådløs teknologi
• Innebygd minne
• Strammingssystem for klikk
• Føtter av PTFE uten tilsetningsstoffer
• 5 knapper

08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Fantastisk spillmus. Solid bygd. Ekstremt god batteritid. Føles god i hånden.
-
Dårlig plassering av sideknappene. Manglende RGB belysning. Litt for kostbar.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: Logitech G303 Shroud Edition

Test: Logitech G303 Shroud Edition

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Daniel Andersen

I serien hvor kjente YouTubere og spillere gir ut spillutstyr med sitt særpreg er turen kommet til Michael «Shroud» Grzesieks versjon av Logitech G303.Loading next content