Cookie

Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: JBL Reflect Flow Pro

Daniel har testet en del lydprodukter i det siste, og nå er turen kommet til sportsøreproppene til JBL.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Det er ikke lenge siden jeg tok en nærmere titt på JBL Quantum One som jeg ga min aller første hardware-tier til, og det med god grunn. Lydkvaliteten på disse er det få som kan måle seg med, og lydkvaliteten tar JBL med seg i stor grad over til JBL Reflect Flow Pro-øreproppene også.

JBL Reflect Flow Pro
JBL sine ørepropper ser veldig stilige ut.

Det er selvsagt ikke den samme opplevelsen jeg får når jeg putter disse inn i ørene mine for så å slenge på musikk jeg storkoser meg med, men til sammenligning med andre ørepropper som for eksempel Apples AirPods leverer de høyere kvalitet på lyden som kommer ut. Tar jeg i tillegg turen inn i JBL-appen, og setter på musikkmodus hever kvaliteten seg enda et hakk. Dessverre går dette litt utover signalkvaliteten slik at jeg ikke kan ha telefonen bortgjemt for mye ved bruk av denne modusen, men det er sjeldent noe problem da de fleste har telefonen i lomma eller rimelig nære.

Nå skal jeg ikke påstå at jeg er noen treningsnarkoman slik at jeg ikke har fått testet disse øreproppene med rennende svette på treningsstudio med masse mennesker rundt meg, men jeg brukte de både under flytting, og ikke minst på en meget høylytt tredemølle som jeg føler gir både en god indikasjon på hvor godt øreproppene sitter på plass, og hvor godt de blokkerer eksterne lyder.

JBL Reflect Flow Pro
Med "flipper" som gjør at de sitter ekstra godt i øret.
Dette er en annonse:

Først og fremst sitter disse som støpt i ørene mine, og jeg har alltid hatt problemer med at slike ørepropper faller ut om jeg beveger meg for mye uavhengig av hvilke medfølgende proppstørrelser jeg velger å bruke. At disse kommer med bøyler som jeg vrir på plass i øret er nok hovedgrunnen til dette, og hjelper med å holde de på plass selv i de mest upraktiske situasjonene som kommer ved nedpakking til flytting. I løpet av de fire timene jeg brukte øreproppene i forbindelse med flytting beveget de seg ikke litt engang, uansett hvor svett jeg ble og hvor mye jeg beveget på hodet.

Øreproppene har også IP68-beskyttelse mot vann og støv som gjør at det ikke er været som kan stoppe treningsøkten utendørs, og skulle du ende opp i marka med masse gjørme kan du fint skylle av de etterpå uten å være redd for at de ødelegges. I utgangspunktet er jeg ekstremt skeptisk til å blande vann og elektronikk sammen av naturlige årsaker, men jeg bestemte meg for å gjøre et unntak til denne anmeldelsen, og jeg kan bekrefte at proppene fungerer akkurat like godt etter å ha blitt skylt av i vann.

På tredemøllen jeg har tilgjengelig som er av den eldre sorten har jeg aldri hatt mulighet til å høre på TV eller lignende for eksempel på grunn av for høyt støynivå. Med disse øreproppene kan jeg fint høre på podkaster uten at lyden fra tredemøllen blir et problem. Under flyttingen fikk jeg også flere telefonsamtaler, og her fungerte også ting helt smertefritt hvor de i andre enden hørte meg klart og tydelig samtidig som jeg hørte de krystallklart. Nå skulle de kanskje ønske at de hørte litt mindre av pustinga og pesinga mi på slutten av en flytteøkt, men det kan jeg ikke klandre JBL for på en måte.

JBL Reflect Flow Pro
Kommer med en rekke justeringer for at det skal passe best mulig.
Dette er en annonse:

Den tidligere nevnte appen lar meg også justere hva som skal skje når jeg bruker touchknappene som finnes på hver av øreproppene. Her kan jeg velge om begge skal gjøre samme funksjoner eller om jeg ønsker at venstre propp skal styre telefonsamtaler samtidig som høyre propp styrer musikken. Her kan jeg også justere «on the go» hvilken lydmodus jeg ønsker å bruke. Enkelte ganger kan det være greit å ha på talk-through som tillater meg å føre en samtale med noen i samme rom samtidig som musikken går rolig i bakgrunnen.

Batteritiden er det heller ikke noe å utsette på. Selve øreproppene loves å holde i 10 timer med musikk, mens du kan få 20 ekstra timer med lading i det medfølgende etuiet. På det meste brukte jeg de i fire timer i et strekk, men jeg prøvde også å kjøre de helt til de ble tomme over flere dager, og ti timer er ikke langt unna fasit i praksis heller. Skulle du trenge mer enn ti timer i én økt kan du velge å lade den ene proppen mens du bruker kun en til musikk og samtaler. Er du ekstra heldig å ha en Android-telefon har øreproppene i tillegg full støtte for Alexa som gjør de enda enklere å håndtere. Det fungerer også med Apples Siri, men da må du bruke en av touchknappene for å aktivere denne funksjonen.

JBL Reflect Flow Pro
Ladeetuiet er stilrent, diskrè og lades med USB-C.

Kort oppsummert er dette uten tvil de beste øreproppene jeg har prøvd både når det kommer til komfort og lydkvalitet. Det eneste lille minuset jeg har å nevne er at det er litt vanskelig å koble til PC. Det kan tenkes at det er en utfordring med at jeg har oppdatert til Windows 11, men det er i tilfellet det første problemet jeg opplever med det nyeste operativsystemet til Microsoft så det vil nok overraske meg noe. Nå er det heldigvis ikke der bruksområdet til disse øreproppene skinner slik at det ikke er noen krise, men det er en funksjon som skal fungere, og noen ganger kan det være godt å slippe å ha på øreklokkene, og heller bruke disse.

Prismessig burde ikke disse skremme bort noen som er på utkikk etter gode ørepropper. Med en prislapp på 1800,- fra JBL direkte er de rimeligere enn flere av konkurrentene, og leverer minst like bra. Det er lett for meg å anbefale JBL Reflect Flow Pro.

Spesifikasjoner:
- Bluetooth versjon: 5.0
- Høyttalerstørrelse: 6.8mm
- Høyttalersensitivitet ved 1kHz/1mW (dB): 100
- Vekt: 14.4 gram
- Ladetid fra 0 til 100%: 2 timer
- Brukstid med ANC: 8 timer
- Brukstid uten ANC: 10 timer

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content