Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Corsair K70 RGB

Jeg har lengtet etter et tastatur som er simpelt, stilrent og uten ti tusen makroknapper. Corsair K70 RGB er akkurat dette.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Det virker som om alt handler om å være størst og rope høyest i dag. Tendensen er at tastatur gjerne skal være bredere enn skjermen din og skal blinke mer enn Las Vegas. Da er det deilig å se et tastatur som holder det nøkternt og nede på jorden. Med K70 sier Corsair bare «hei, vi har laget et tastatur, ta en kikk på det hvis du vil», også er det langt bedre enn de som roper høyest.

Du som leser dette er nå klar over at denne anmeldelsen ble skrevet med dette tastaturet. Faktisk var jeg så ivrig på å bruke tastaturet at jeg begynte å skrive ekstra tidlig i forhold til hva jeg pleier fordi de mekaniske knappene er behagelige å trykke på. Det forverrer ikke inntrykket at tastene høres ut som en gammel skrivemaskiner heller, bare mindre høylytt. Jeg føler meg som en forfatter når jeg skriver med K70.

Corsair K70 RGB Tastatur
Det som ikke er spesielt pent på dette bildet er IKEA-bordet tastaturet ligger på. Foto: Martin Sollien

Versjonen jeg sitter med er RGB-utgaven, som har LED-dioder under alle tastene. Jeg er ikke noen fan av flashy hardware. Jeg setter pris på ting som ser rent ut, noe som tar et godt design for det det er, og ikke prøver å se i overkant futuristisk eller tacky ut. K70 kan programmeres til å blinke i regnbuens farger, men for meg holder det med et nøytralt og solid lys under tastene. Noe enkelt som gjør at jeg ser knappene i mørket.

Trodde jeg frem til nå.

Dette er en annonse:

Problemet er at det bare er altfor gøy å leke med lyssettinger på tastaturet. K70 har konvertert meg fra å ha nøktern, hvit bakgrunnsbelysning til blinge løs med en tordenstorm som ruller over tastaturet mitt med hvert tastetrykk. Jeg skulle ønske jeg var lystekniker, slik at jeg kunne programmere noen kule lysmoduser, for programmet som følger med tillater en mengde muligheter for lyssetting, med både solid lys, gradient, bølger og ripple-effekt. Alt kan legges i ulike lag og dannes til en helhetlig lysprofil. Det er avansert, og de som vil kan bruke mye tid på dette. Jeg røsket ned noen kule profiler fra nettet, og vips har jeg et av tidenes feteste tastaturer.

Corsair K70 RGB Tastatur
Dette er et tastatur som setter party i LAN-party. Foto: Martin Sollien

Designet er stilrent og tradisjonelt. Tastene er forhøyet sett i forhold til et vanlig tastatur. De stikker ut og er samtidig utrolig sensitive, enkle å trykke ned. De er faktisk så følsomme at jeg ved flere anledninger har, ved uhell, lagt lette klær over tastaturet, bare for å oppdage at musikken har stoppet eller at en plingelyd indikerer at en tast har blitt tastet på. Det er utrolig enkelt å «komme borti tastene».

Det er ikke negativt, faktisk er det deilig å ha et tastatur der fingrene svever over, og ikke strever for å trykke. Det krever litt tilvenning, i hvert fall for min del, men det føles lekende enkelt, som om jeg hadde vært en pianomester. Fingrene glir naturlig over tangentene uten motstand. Vanligvis, spesielt på membrantastaturer, må hver finger legge ekstra trykk på tastene. På K70 er de responsive og motstandsløse. Nevnte jeg forresten at det er deilig å trykke på tastene? Det er deilig å trykke på tastene.

Dette er en annonse:

Jeg liker at rammen består av børstet metall, i materialet jeg antar er aluminium. Det er noe annet enn all plasten man vanligvis ser på dagens tastaturer, og det føles umiddelbart 10 ganger mer solid og gjennomført. Det er et tungt tastatur, tatt størrelsen i betraktning, noe man har den solide rammen å takke for. Det er positivt, for det fører til at tastaturet ligger stødigere, enten man har det i fanget eller på bordet. Bredden er god, den er omtrent akkurat like bred som til dit tastene strekker seg. Det føles litt som om jeg sitter med bare tastene i fanget, fordi rammen drukner litt i de tydelige knappene. De eneste knappene som ikke er en del av et vanlig tastatur er de fire knappene som går langs toppen av rammen: lysstyrke, winlock, mute volum, samt en dreieknapp for å stille lydstyrke. I tillegg finner man de nesten standardiserte knappene om start/stop, neste og forrige låt plassert passende over de numeriske tastene.

Corsair K70 RGB Tastatur
Tastene er forhøyet og ekstra eksponert i forhold til vanlige tastaturer. Under hver tast skjuler det seg en LED-diode man kan programmere til å lyse slik man vil. Foto: Martin Sollien

Det er få ting jeg ikke liker med dette tastaturet, men en ting jeg vil gjøre dere oppmerksom på som jeg savnet, er ekstra USB-innganger på tastaturet. Det er spesielt et stort savn siden tastaturet krever to USB-innganger på PCen for å fungere. Den spiser opp inngangene jeg gjerne skulle brukt til headset, trådløse mottakere, eller diverse ladekabler. Det, og at aluminiumsrammen ser altfor fort støvete ut.

Har du lyst på makroknapper og et tastatur som er nesten likt dette, bør du heller gå til innkjøp av K90. Jeg liker ikke makroknapper og har heller aldri brukt det. Jeg er heller ingen MMORPG eller RTS-spiller, så det er bare overflødig for min del. Dette er et tastatur som gjør den enkle jobben. Det kan nesten sammenlignes med å eie en av de gamle Nokia-telefonene. De som rett og slett bare fungerte, som kunne stå på i uker av gangen uten å gå tom for strøm, og som tålte å bli mistet i bakken. Corsair K70 gir med den samme følelsen. Det er mekanisk, har en slitesterk ledning, er solid, og den fungerer uten overflødig dill dall. Et tastatur som er et tastatur.

Corsair K70 RGB Tastatur
Corsair K70 RGB Tastatur
Corsair K70 RGB Tastatur
Corsair K70 RGB Tastatur
Corsair K70 RGB Tastatur
Corsair K70 RGB Tastatur
Corsair K70 RGB Tastatur
Corsair K70 RGB Tastatur
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Utrolig solid og gjennomført, behagelige og responsive taster, uendelige muligheter for lysinnstillinger, stilrent og enkelt, inuitivt.
-
Ser raskt støvete ut, krever to USB-innganger på PCen, har ingen USB-hub.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: Corsair K70 RGB

Test: Corsair K70 RGB

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Martin Sollien

Jeg har lengtet etter et tastatur som er simpelt, stilrent og uten ti tusen makroknapper. Corsair K70 RGB er akkurat dette.Loading next content