Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Asus Chromebook Flip C434

Vi tester for første gang en Chromebook, og hvis man liker ChromeOS, så bør man vurdere denne.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Dette er faktisk første gang Gamereactor stifter bekjentskap med en Chromebook, og det har mildt sagt vært en lærerik og spennende opplevelse å utforske Googles futuristiske og brukervennlige kontrollsystem. Det er muligheter, og det er også begrensninger - dem vil vi spare til en annen artikkel, da vi antar at en gjennomsnittlig leser godt vet hva ChromeOS er til en viss grad allerede, og allerede har besluttet seg for at det skal være en Chromebook. Nei, dette er en anmeldelse av den nye Asus Flip C434, en maskin som har som mål å transcendere de rent maskinelle og designmessige problematikkene som Chromebooks oftest lider av, nemlig at de både ser og føles billige ut, og det er fordi de faktisk er det. C434 kan nærmest betraktes som en luksus-Chromebook, og liker du ChromeOS, så er det faktisk en ganske fornuftig maskin til den prisen.

La oss starte med det ytre. Asus Flip C434 er en 2-in-1, som betyr at skjermen kan "flippes" så den også fungerer som en tablet - mer om den funksjonaliteten senere. Hele enheten, som forøvrig bare veier 1.45kg og er 1.57cm høy, er utført i aluminium, og resultatet er en maskin som føles både robust og velkonstruert. På sidene finner vi MicroSD-kortleser, to USB-C (3.1) og én USB-A. Her ville Thunderbolt 3 ha vært en luksus, og er en åpenbar mangel for mange. Ellers er det umiddelbart vanskelig å sette en finger på den fysiske konstruksjonen. Ingen steder her merkes det at du betaler mindre for din maskin enn en ZenBook.

Asus Chromebook Flip C434
Dette er en annonse:

De gode nyheten strekker seg dessuten til å inkludere tastaturet. Naturligvis vil noen direkte motstandere av chiclet-typen mene at selve tasten er en smule "bløt", og nei, noen hard motstand får man ikke. Til gjengjeld er de bløte nok til å føles behagelige, selv etter forlenget bruk. Og ja, det er LED-bakbelysning. Men det fortsetter ikke, for ett sentralt klagepunkt er maskinens trackpad. Selve sporingen er bare ikke presis nok, og føles både glatt og utilfredsstillende. Det er en skam, og bør være mer i fokus for samtlige produsenter, for det er den primære måten du interagerer med maskinen på - dårlige trackpads bør høre fortiden til, og det her er lite og upresist.

I forhold til at du betaler noe som starter på rundt $500 (vi venter på en nordisk prissetting), så får du faktisk ganske mye for pengene her, når vi ser på maskinens innmat. Det testede eksemplaret var utført med følgende:
Prosessor: i7-8500Y på 1,5GHz (Turbo Boost til 4,2GHz
Grafikk: Integrert UHD 615
RAM: 8GB 1867MHz LPDDR3
Lagringsplass: 128GB

Dette er den dyreste, og det er mulig å skalere KRAFTIG ned, og det er nærmest anbefalt å gjøre nettopp dette, da det umiddelbart er vanskelig å se nøyaktig hva du skal benytte de ekstra hestekreftene til, utover å få en mer strømlinjeformet opplevelse igjennom Google Chrome. Vi støtet ikke på noe som liknet prestasjonsmessige problemer under testen, og nettopp fordi prosessoren er en Y-type, så er det ingen dedikert CPU-kjøling, som betyr ingen støy, og stort sett ingen varme heller. Totalt sett presterte maskinen glimrende, dog bør man nevne at 4GB RAM er litt i den lave enden, og multitasker man og håndterer visse datatunge oppgaver samtidig, så vil man støte på problemer.

Asus Chromebook Flip C434
Dette er en annonse:

Som vi kjenner det fra andre, dyrere enheter kan du flippe skjermen rundt og benytte din Flip C434 som en tablet, men for oss her på Gamereactor har vi aldri helt sett greia med denne funksjonaliteten, ja, det betyr at du også får touch med i prisen og det er ganske fint, men å ha tastaturet som "ryggen" på enheten føles fortsatt feil, og det kommer mye møkk og støv imellom tastene når du konstant vender tastaturet ned på bestemte overflater. Å kunne adskille display og bunn ville ha vært én måte å gjøre det, men det hadde naturligvis øket prisen. Vi synes dog ærlig talt at hele tablet-funksjonen kunne blitt fjernet, for denne enheten gjør seg glimrende som en laptop, og behøver faktisk ikke middelmådig tablet-funksjonalitet.

Heldigvis er displayet i seg selv ett av de absolutte høydepunktene med Flip C434. Her snakker vi om et 14 tommer LED FHD-panel på 1920x1080p, og snakker vi om farger dekker det 100% av sRGB-fargespektret. Det er dog bezel, eller mangel på det som imponerer, og her er det tudeligvis blitt tatt inspirasjon fra ZenBook-serien, som stort sett har eliminert bezel, og det er i en enhet som kan komme til å koste det halve i Norge. Hvis du ikke kan fordra ChromeOS, så er en Flip C434 naturligvis ikke noe for deg, men nettopp det denne maskinen gjør, er å avlive ideen og at en Chromebook per definisjon skal være billig og kjedelig. Med en en pris som later til å være nogenlunde halvparten av hva Googles egen PixelBook starter på, så er dette her en vinner.

Asus Chromebook Flip C434
08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster



Loading next content