Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Sushi Striker: The Way of Sushido

Sushi Striker: The Way of Sushido

Har du noen gang spist 10 tallerkener med sushi og slengt tallerkenene i trynet på en fyr etterpå? Nei? For Peter har dette blitt en vane.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Konseptet til Sushi Striker er helsprøtt og jeg elsker det! Puzzle-sjangeren er egentlig ikke helt min greie, men Sushi Striker fikk min oppmerksomhet allerede i det øyeblikket det ble annonsert.

Vi lærer at for mange år siden var verden i krig, den såkalte «Sushi-krigen». Denne krigen handlet om kontroll over det mest vidunderlige på jord, nemlig sushi. Mange liv gikk tapt i krigen, blant dem foreldrene til helten i spillet, Musashi. Etter Sushi-krigen ble verden enig om at å spise sushi er forbudt, selv bare å snakke om sushi er straffbart. Musashi, som dessverre har vokst opp i vanskelige kår i en enkel landsby, har aldri fått gleden av å smake sushi. Dette endrer seg når Musashi treffer den mystiske Franklin som lar ham smake sushi for første gang. Musashi er umiddelbart sikker på at dette er det beste han har smakt noensinne. Musashi møter også en såkalt «sushi sprite» ved navn Jinrai. Han er bare en av mange «sushi sprites» med evnen til å mane frem sushi. Musashi og Jinrai legger så ut på en stor reise for å stoppe det mektige imperiet som styrer både verden og ikke minst all sushi. Musashi sin ultimate drøm er å få fred i verden og la alle mennesker på jord få smake sushi.

Sushi Striker: The Way of Sushido

Historien er med andre ord noe av det mest bisarre noensinne, men den er veldig morsom og jeg har ledd høyt flere ganger. Spillet har en overworld hvor man går fra brett til brett. Man kjemper stort sett mot soldater fra imperiet. Selve gameplayet er helt unikt, selv om mye ligner på andre spill i puzzle-sjangeren. Formålet med spillet er å koble sammen sushi-tallerkener i samme farge så mange ganger som mulig. Disse kommer løpende på samlebånd på tre rader for hver spiller. Man bruker styrespaken eller berøringskontrollen til å koble tallerkenene sammen. Alle tallerkener ma nkobler sammen blir til en stabel med tallerkener som gjør mer skade desto flere tallerkener det er i stabelen.

Dette er en annonse:

Disse stablene skal man nemlig slenge i ansiktet på motstanderen. Hvor mye skade en stabel gjør avhenger ikke bare av stabelhøyde, men også hva slags type sushi som er brukt. Man kan ha opptil fem stabler på en gang, og disse kastes på motstanderen automatisk om det blir fullt. Om man vil få mest mulig skadeutbytte bør man prøve å kaste stablene manuelt, og helst raskt etter hverandre for å få til en kombo. Rekkefølgen man kaster stablene i har også noe å si. Man skal helst kaste de høyeste først og helst de stablene av samme farge etter hverandre. Det er med andre ord mye å huske på, særlig når man skal lage nye stabler fortest mulig, samtidig som man tenker på dette.

Sushi Striker: The Way of Sushido

I starten virker alt veldig uoversiktlig og kanskje litt for hektisk, men det tok ikke lang tid før jeg virkelig koste meg. Når man får dreisen på det er det så gøy å samle 15 og til og med 20 tallerkener i en stabel, og desto enda mer tilfredsstillende når du får slengt nevnte stabel i noens ansikt og se at skaden han mottok var kolossal. Spillet introduserer raskt flere elementer som gjør kampene enda litt dypere. Man kan nemlig samle flere «sushi sprites» enn bare din venn, Jinrai. Det er hauger av «sushi sprites» å oppdage, disse samler man på litt som Pokémon. De er alle forskjellige og gir tilgang til unike trekk som kan snu kampen. Dette kan være alt fra å forandre all din sushi til helbredende godteri, til å trylle om alle tallerkener på båndene til samme farge så du kan lage gigantiske stabler. På toppen av det hele så finnes det en del gjenstander som kan gi deg forskjellige fordeler i hver kamp. Før hver kamp så er det alltid litt gøy å se hvilke «sushi sprites» og hva slags loadout fienden har med seg. Dermed lager man en egen loadout som kan kontre det.

Sushi Striker er et overraskende stort spill. Det er helt utrolig mange brett og spillet er flink til å sakte introdusere nye ting du må lære deg å spille mot. Spillet føles nok aller mest variert i starten, også sakker det litt akterut etter hvert. Mange kamper kan føles litt like når man har kommet langt inn i spillet, og spillet mister litt av den gnisten det har i starten. Til tross for dette så vil jeg si at det forblir akkurat variert nok til å være gøy også mange timer inn. Jeg vil nevne at spillet til tider kan være litt for lett. Det var sjeldent jeg slet noe særlig med å slå mine motstandere. De gangene jeg tapte så var det alltid mot fiender av høyere level enn meg selv. Spillet har dog en del bonusmål man kan fullføre i hver kamp for å få en høyere score, som gir litt ekstra å bryne seg på. Problemet med dette er at man kan gå tilbake til tidligere brett når som helst og spille dem om igjen. Det er fint å kunne gjenoppleve tidligere brett, men pga at man da mest sannsynlig er i et mye høyere level, så er det jo barnemat å klare de ekstra målene brettene tilbyr.

Dette er en annonse:
Sushi Striker: The Way of Sushido

I tillegg til selve historiebiten av spillet så kan man bryne seg på små puslespill hvor man kun har få sekunder på å få fjernet alle tallerkener på båndene. Et fint avbrekk om man vil prøve noe litt annerledes! Noe av det kuleste i spillet er at man kan spille multiplayer både lokalt og online. Dette fikk jeg bare såvidt testet, men det fungerte veldig bra og gir spillet enda lengre levetid.

Hvis du er glad i en helsprø historie som kan føles litt som en parodi av typisk japansk anime, og du vil ha et actionfylt puzzle-spill du sent vil glemme, da kan jeg varmt anbefale Sushi Striker. Det er et fantastisk hektisk spill som jeg har kost meg med. Det er helt perfekt å spille på bussen eller T-banen, siden hvert brett er fullført på få minutter. Jeg savner flere gode spill som funker fint i korte intervaller når man er på farten, Sushi Striker har fylt det behovet for meg i stor grad. Vil derimot advare folk også, man blir skrekkelig sulten av å spille det. Må ikke spilles på tom mage!

08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Hysterisk morsomt, hektisk og artig gameplay, mange muligheter for strategi, herlig med mulighet for multiplayer
-
Kan være litt for lett, mange brett blir for like
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Få en gratis forsmak på Sushi Striker

Få en gratis forsmak på Sushi Striker

NYHET. Skrevet av Suzanne Berget

Sushi Striker: The Way of Sushido er et 1v1 puzzle-spill med høyt tempo, som lanseres på Switch og 3DS den 8. juni, men før den tid kan man få en liten forsmak på spillet...



Loading next content