Norsk
Gamereactor
forspill
Star Wars Battlefront

Star Wars Battlefront

I disse dager gjennomføres en alpha-test, men allerede på E3-messen fikk vi i Gamereactor en smakebit på Star Wars Battlefront. Nå er vi sultne på mer...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det er nesten fire år siden Star Wars: The Old Republic, det siste store Star Wars-spillet, ble lansert. Det er nokså lang tid i spillbransjen. Derfor er det ikke så rart at folk jublet da Star Wars Battlefront for første gang ble presentert på E3-messen i 2013, og den samme reaksjonen kom da den første "in-engine"-traileren dukket opp tidligere i år. Jubelen var imidlertid størst på årets E3, der skikkelig gameplay endelig ble vist frem, både i form av store flerspillerkamper i "Walker Assault" på isplaneten Hoth og "survival mode" på Tatooine.

Walker Assault er spillets største flerspillermodus, i hvert fall så vidt vi vet, og de intense kampene for opptil 40 spillere viste seg å inneholde mange klassiske Star Wars-øyeblikk. Det skal egentlig ikke så mye mer til enn å lukke øynene og nyte lyden av blaster-skudd, speedere og lyssabler, før man føler seg fraktet til en galakse langt, langt borte.

HQ

Siden det forrige spillet i serien har FPS-sjangeren vært styrt av Call of Duty, og da særlig Modern Warfare. De svært konkurranseorienterte spillmekanikkene fra CoD skaper et positivt belønningssystem for de beste spillerne, som appellerer til de som kaller seg hardcore gamers. Samtidig skaper killstreaks og scorestreaks store fordeler uten at ting føles veldig urettferdig. Alle spillere har de samme mulighetene, det er rettferdig og fungerer perfekt for eSport.

Dette er en annonse:

Star Wars Battlefront er imidlertid bygget på en helt annen filosofi. I stedet for å belønne de beste spillerne med fartøy og heltekarakterer (Boba Fett, Darth Vader og Luke Skywalker er så langt bekreftet), kan alle spillere finne disse bonusene på tilfeldige steder som "pick-ups". Heltekarakterene er selvsagt ekstremt sterke, og de er designet for endre balansen i kampene. Tilstedeværelsen til en av disse råtassene betyr vanligvis at hele motstanderlaget fokuserer all ild på den store trusselen, og da får de øvrige spillerne pusterom. Det er kun mulig å ha én helt i aksjon på hvert lag, og det er altså tilfeldig hvem snubler over nevnte pick-ups. Baksiden med systemet er at ting blir for uforutsigbart og tilfeldig til å fungere som esport, men samtidig gir det mindre erfarne spillere sjansen til å være en del storslåtte flerspillerøyeblikk.

Star Wars BattlefrontStar Wars BattlefrontStar Wars Battlefront

Vi fikk ikke muligheten til å lage vår egen "load-out" da vi bega ut på oppdrag med noen opprørere. Våre spesielle ferdigheter inkluderte derfor en jet-pack med begrenset med drivstoff, og et kraftfelt som kunne absorbere blaster-skutt over en kort periode. Survival-modusen er basert på å overleve bølger med stadig tøffere motstand. Man skal totalt gjennom seks bølger, og ordet hektisk ble beskrivende etter kort tid. Hektisk, men også moro.

Ved siden av survival har man også blant annet duel mode (to helter som kjemper til døden), og store slag som i nevnte Walker Assault. Her har mange vært redde for at spillet forløper seg som et slags Battlefield i Star Wars-drakt, men etter å ha spilt dette selv er ikke dét en bekymring fra vår side. Takket være muligheten til å veksle mellom første- og tredjepersons perspektiv, får spillet et mer arkade-aktig preg. Du er mer mobil, har lettere våpen, og spillet føles i grunnen helt annerledes enn Battlefield. Heldigvis.

Dette er en annonse:
HQ

Vi er derimot litt bekymret for mengden innhold som vil være tilgjengelig ved lanseringen. EA og Disney-eide Lucasarts annonserte sitt partnerskap for to år siden, og pre-produksjonen startet uten tvil én gang. Slik vi forstår det var det likevel først etter Battlefield 4-lanseringen utviklingen virkelig kom igang, og muligens litt senere på grunn av de tekniske problemene BF4 hadde i starten. Dette betyr at produksjon ikke har vart i mer enn i maks to år, dersom november-datoen blir stående. Under E3 fortalte utvikler Dice ingenting om mengden av tilgjengelige kart, men sa bare at det vil være fire områder (Hoth, Endor, Tatooine og Sullust). Vi frykter at dette kan bli litt snaut for et spill som kun tilbyr multiplayer, og ideelt skal ha lang levetid.

Når det er sagt føles det mer autentisk å spille på Hoth eller Tatooine enn det har gjort i noe Star Wars-spill tidligere. Dice har brukt det originale bildematerialet fra stedene der filmene ble spilt inn (Redwood-skogen i California for Endor, Tunisia for Tatooine og faktisk Norge for iskalde Hoth), og resultatet ligger bemerkelsesverdig nære den opprinnelige trilogien. Lyden treffer også spikeren på hodet, og den totale opplevelsen av Star Wars Battlefront er så nær kildematerialet som man kunne ha håpet på.

Star Wars BattlefrontStar Wars BattlefrontStar Wars BattlefrontStar Wars Battlefront

Mens Hoth, Endor og Tattoine er steder man kjenner godt fra filmene, har Sullust-planet hovedsakelig dukket opp i det utvidede Star Wars-universet. Derfor kan Dice være litt kreativ med utformingen av dette området, og det skal bli interessant å se hvordan utviklere vil skildre hjemplaneten til Kingdom Nunb (en Sullustaner som slo seg sammen med Lando Calrissian i slaget ved Endor i Episode VI).

For mange vil nostalgifaktoren og det høye detaljnivået være nok til å selge inn Star Wars Battlefront, og vi likte virkelig vårt korte testøkt med spillet. Det var moro å ta del i nye oppdrag, fremfor å spille utdrag fra den opprinnelige historien nok en gang. Dessuten var Star Wars-følelsen på plass, og det er kanskje det aller viktigste for fansen. Hvis EA og Dice sørger for at totalpakken har nok innhold, kan dette bli spillet Star Wars-fansen er avhengig av i mange år fremover.

HQ

Relaterte tekster

1
Star Wars Battlefront - Rogue One: ScarifScore

Star Wars Battlefront - Rogue One: Scarif

ANMELDELSE. Skrevet av Jonas Mäki

Vi har kastet oss ut i den fjerde og siste runden med DLC til Star Wars Battlefront, og her får vi oppleve Rogue One-krigen i spillform. Her er dommen...

Star Wars BattlefrontScore

Star Wars Battlefront

ANMELDELSE. Skrevet av Magnus Groth-Andersen

Kraften er sterk i Gamereactor. En anmeldelse langt, langt unna. OK, det får være nok ordspill. Her er endelig dommen over Star Wars Battlefront...

0
Vi spiller Rogue One: Scarif

Vi spiller Rogue One: Scarif

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Gamereactors egen Sam satte seg ned med Star Wars Battlefront siste utvidelse, Rogue One: Scarif, og her kan du se hvordan det gikk. Kanskje blir det også enklere å...

2
GR Live tester Rogue One: Scarif

GR Live tester Rogue One: Scarif

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Star Wars Battlefront har fått sin fjerde og siste utvidelse i Rogue One: Scarif, og som du kan lese i vår anmeldelse er det et verdig punktum for spillet. I dagens...



Loading next content