Norsk
Gamereactor
nyheter

- Jeg har sett begge konsoller

EA-sjefen snakker Xbox 720 og PS4

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

- Jeg har sett begge to.

Det var meldingen fra Electronic Arts-president Frank Gibeau da han snakket om spillbransjens fremtid og den neste konsollgenerasjonen under er tale på Gamescom-messen i Tyskland i går.

Han viser naturligvis til de neste konsollene fra Microsoft og Sony, som stadig flere i spillbransjen venter utålmodig på.

Ingen vet med sikkerhet når de nye konsollene vil se dagens lys (bortsett fra Sony og Microsoft selv da), men de fleste av ekspertene satser på en lansering mot slutten av 2013 eller i løpet av 2014.

At Gibeau allerede har blitt servert en smakebit på de nye maskinene vekker derfor oppsikt, men samtidig er EA en viktig samarbeidspartner for både Sony og Microsoft. EA har nemlig lovet å vie hele 80 millioner dollar (ca. 475 millioner kroner) til utviklingen av nestegenerasjonsspill.

Vi tør ikke påstå at Gibeaus utsagn må bli tolket som et tegn på tidlige lanseringer, men samtidig er det åpenbart at både Sony og Miccosoft er godt igang med sine respektive konsoller.

Ved siden av den neste konsollgenerasjonen snakket Gibeau også mye om den stadige voksende free-to-play-modellen, som han mener vil ta over bransjen i løpet av nokså få år:

- For ti år siden snakket vi om et marked som bestod av 200 millioner mennesker. Nå spiller én milliard mennesker spill, og vi kan se tomillionersmerket i horisonten. [...] Free-to-play kommer til å bli den dominerende forretningsmodellen innen tiåret er omme, avslutter Gibeau.

Kilde: Gamespot.

- Jeg har sett begge konsoller


Loading next content