Norsk
Gamereactor
nyheter

Ubisoft utfordrer Steam og Origin

Uplay PC lansert på Gamescom

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det er ingen tvil om hvem som er kongene av digitale spill til PC-plattformen. Valves Steam-tjeneste sitter fortsatt på store deler av markedet, men det siste året har en vesentlig utfordrer etablert seg gjennom EA og deres Origin-løsning.

Dette har ikke gått hus forbi hos den franske giganten Ubisoft, og i går lanserte de sin egen utfordrer til digitaltronen. En utfordrer ved navn Uplay PC.

Hvis du har spilt et Ubisoft-spill på PC i løpet av de siste par årene er sjansene gode for at du allerede har vært borti Uplay-navnet. Frem til nå har imidlertid Uplay-systemet i hovedsak dreid seg om acievements og andre småfunksjoner, og ikke kjøp av digitale titler.

Ambisjonene på Ubisofts kontorer er dog langt høyere, og i forbindelse med Gamescom-messen i Tyskland presenterte de en vesentlig utvidelse av systemet:

- Uplay PC er en flott måte for kunder å oppleve Ubisofts spill på, samtidig som de holder kontakten med venner og sikrer seg achievements og annet innhold de ikke finner andre steder, forklarer Ubisofts Stephanie Perotti.

Uplay PC vil fungere på tilsvarende måte som Steam og Origin, med kjøp av spill, vennelister og en rekke andre funksjoner innebygget i klienten.

Tjenesten er allerede lansert, og som et åpningskampanje tilbyr Ubisoft daglige knalltilbud der en rekke spill selges for en snau tier. Kampanjen vil vare så lenge Gamescom varer, og blant titlene vi kan forvente å se finner vi Driver: San Francisco, Assassin's Creed: Revelations, Anno 2070, Splinter Cell: Conviction og mange flere.

Til forskjell fra Steam og Origin blir Uplay beskrevet som en multiplattformssatsning. Vi antar derfor at Uplay PC er den første av flere klienter i systemet.

Du kan lese mer om Uplay PC på Ubisofts nettsider.

Ubisoft utfordrer Steam og Origin


Loading next content