Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Uncharted: The Lost Legacy

En først kikk på Uncharted: The Lost Legacy

Nathan og Sully har omsider gått av med pensjon, og Chloe og Nadine står klare til å ta over skattejakten. Vi har fått en forsmak...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Med mindre du har nettopp kommet hjem fra tjeneste i fremmedlegionen, har du garantert fått med deg at Uncharted-universet skal utvides neste måned. Spillet Uncharted: The Lost Legacy skal ifølge utvikler Naughty Dog kunne måle seg med hvilket som helst av de andre spillene i hovedserien, mens forskjellen er at Nathan Drake er byttet ut med Chloe Frazier.

HQ
Uncharted: The Lost LegacyUncharted: The Lost Legacy

Vi kjenner til Chloe fra tidligere, og vi vet at hun er både smart og handlekraftig etter å ha møtt henne i Uncharted 2: Among Thieves og Uncharted 3: Drake's Deception. Ved hennes side finner vi Nadine Ross, som vi møtte for første gang i Uncharted 4: A Thief's End. Der krysset hennes og Nathans veier ved flere anledninger, for hun var sjefen for den paramilitære organisasjonen Shoreline. Etter at Shoreline ble oppløst gikk over til jobben som leiesoldat, og det er denne rollen hun fyller når hun blir med Chloe på leting etter en mystisk artefakt seks til tolv måneder etter A Thief's End.

Dette er en annonse:

Artefakten er intet mindre en 'The Tusk of Ganesh', altså Ganesh sin støttann, og spillet tar oss til frodige fjell i India. Som vanlig er det flere som leter, og gruppen med fiender er overveldende i både tall og våpen. Selv om Nathan og Sully er byttet ut med Chloe og Nadine, er det altså fortsatt den samme, kjente oppskriften som blir brukt her.

Etter omtrent en times spilling befant vi oss i noen forlatte ruiner. Der skulle vi takle både heseblesende kamper og noen hjernevridende puzzle-oppgaver. Fienden var som nevnt mange og farlige, så vi måtte ofte snike oss frem og ta dem ut i stillhet. Mekanikkene forblir som ellers i Uncharted, men hvordan fungerer de to nye hovedpersonene?

HQ
Uncharted: The Lost LegacyUncharted: The Lost Legacy
Dette er en annonse:

På grunn av hennes opphav har Chloe mye kunnskap om den kulturelle fortiden til India, og hun deler mye av dette med Nadine (og oss) i løpet av reisen. Hun minner også litt om Nathan Drake ved at hun er en sjarmerende overlever, mens Nadine skaper balanse med sitt kalkulerende vesen. Nadine er også nyttig i kamp, og det til tross for at hun styres av den kunstige intelligensen.

Akkurat kunstig intelligens kan være litt vrient. I noen spill er de så å si udødelige, noe som kan ødelegge illusjonen. Andre ganger er motsatt, og man blir løpende til og fra for å gjenopplive stakkaren du har med på tur. Her er det mer som vi kjenner fra tidligere spill, altså at kompanjongen vår klarer seg ganske så bra på egenhånd, men i tillegg kom hun oss til unnsetning ved flere anledninger. Til tross for at hun er en kunstig intelligens, kunne vi altså se personligheten hennes i flere aspekter av spillet foruten i mellomsekvensene.

Det er ikke mulig å snakke om et Uncharted-spill uten å nevne dialogen, og også denne ser ut til å sitte. Chloes humoristiske stil harmonerer veldig bra med Nadines personlighet, og vennskapet som formes mellom dem fremstår som ekte og troverdig. Som nevnt minner Chloe om Nate på flere måter, så vi tipper at spillere flest vil føle at overgangen til ny hovedperson er myk og smidig.

HQ
Uncharted: The Lost LegacyUncharted: The Lost Legacy

Kort oppsummert ble vi begeistret av å prøve litt av Uncharted: The Lost Legacy. Miljødesignet bød på frodige, grønne landskaper, ispedd vakre fossefall og mektige statuer. Enten du har spilt alle de gamle spillene eller plukker opp Uncharted for første gang 23. august, virker dette som et spennende eventyr. Naughty Dog tar en sjanse når de fjerner go'gutten, som tross alt har vært en veldig viktig del av spillene i så mange år, men sjarmen, humoren og haraballet lever tilsynelatende videre med Chloe og Nadine. Det er imidlertid viktig å presisere at vi kun har sett et lite bruddstykke, så den endelige dommen kommer ikke før vi har fullført hele eventyret i august.

Relaterte tekster

0
To timer med Uncharted: The Lost Legacy

To timer med Uncharted: The Lost Legacy

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Gamereactor Live tok denne uken en inngående kikk på Uncharted: The Lost Legacy. Vi satte Magnus på oppgaven med å spille, og her kan du se hvordan det gikk. Han elsket...

0
Kort om Uncharted: The Lost Legacy

Kort om Uncharted: The Lost Legacy

NYHET. Skrevet av Gamereactor

Gamereactor fikk nylig en testrunde med Naughty Dogs neste store satsning, altså spillet Uncharted: The Lost Legacy. Her tar han en oppsummering av inntrykkene fra 40...Loading next content