Norsk

Xbox One Scorpio vs Playstation 4 Pro.

Hei, la meg først bare få fastslå at jeg IKKE er en fanboy av hverken Xbox eller Playstation. Jeg liker begge konsollene (Xbox og Playstation generelt), begge har bra spill, Halo, God of War, Gears of War, Killzone osv osv. Nå har det seg slik at jeg ikke bryr meg om grafikk. Det er helt greit at et spill kan se pent ut. Men grafikk kommer aldri fremfor historie/gameplay i mitt syn. PC vil uansett alltid ha større kraftpotensiale. Men hva med Playstation 4 pro og Scorpio? Hvilken av disse vil bli "best"? I mitt hode så er det viktigste spillene, og ikke kraften under panseret. Men er ikke Scorpio den konsollen som vil bli kraftigst?

Svar

Heisann.

Om Microsoft klarer å levere en så kraftig konsoll som de har målsatt seg har de uten tvil den kraftigste konsollen på markedet, men om du ikke er så opptatt av grafikk behøver ikke dette nødvendigvis å bety noe. De eneste spørsmålene blir om hvilke spillmekanikker og liknende Microsoft sine eksklusiver kan få til med den ekstra kraften. Tredjepartstudioene (som for eksempel Activision, EA, Ubisoft, og liknende) kommer nok uansett til å måtte tilpasse seg til hva den svakeste konsollen spillene deres slippes på. Som tilfellet var med både PS3 og Xbox 360, samt er med PS4 og Xbox One nå, vil du som oftest kun se en liten forskjell i bildeoppdatering, oppløsning eller mindre detaljer mellom utgavene.

Det blir derfor opp til eksklusivene å vise den store forskjellen mellom konsollen. Spørsmålet om hvem som er "best" avhenger derfor av hvilke studioer du liker spillene til. Sony har blant annet Naughty Dog (med Uncharted og The Last of Us), Media Molecule (LittleBigPlanet og Dreams), Quantic Dream (Beyond Two Souls og Detroit: Become Human), Polyphony Digital (Gran Turismo-serien), Guerrilla (Killzone og Horizon: Zero Dawn), Kojima Productions (Metal Gear Solid-serien og Death Stranding), og mange fler. Microsoft har 343 Industries (Halo-serien), The Coalition (Gears of War-serien), Turn 10 Studios og Playground (Forza-spillene), Rare (Sea of Thieves), Mojang (Minecraft), og den del andre. Begge har altså noen meget talentfulle folk på lønningslisten sin. Du får bare følge med her på Gamereactor for å se hvilke spill som kommer til du ulike konsollene så får du gjøre deg opp en mening etter hvert. Uansett hva du velger vil du nok få en flott opplevelse. Det er en grunn til at de nyeste konsollene nærmer seg 100 millioner solgte eksemplarer tilsammen;)

Still et spørsmål til redaksjonen

Brev