Norsk

Bilspill med split-screen.

  • Innsendt av: Bushmaster87

Hei!
Jeg elsker bilspill. Er en stund siden jeg har kjøpt noe nytt nå, men jeg var en tur i butikken og alle bilspill i hylla var tilsynelatende kun for "1 player".
Har bransjen blitt så grådige at man ikke skal dele skjerm lengre?
Vet dere om noen gode bilspill som har såkalt split-screen som dere kan anbefale meg? :)

Svar

Hei, Bushmaster87.
Det er nok flere grunner til at split-screen, ikke bare i bilspill, blir stadig sjeldnere. For det første må plattformen du spiller på bruke dobbelt så mye kraft ved split-screen siden den må skape de samme omgivelsene to ganger. For det andre virker det som de aller fleste utviklere og utgivere tror at alle er fornøyde med å spille over nett med venner. Det er bare å se på hvor mange spill som nå har online leaderboards, onlinefunksjoner og mye mer. De bruker derfor pengene på dette istede.

Heldigvis finnes det fortsatt noen spill for oss som er glade i å spille (og dytte, ikke med vilje selvsagt) med andre i samme rom. Blant annet har vi Moto GP (motorsykler), Driver: San Francisco ogTwisted Metal (bilslåssing). Utvalget er altså ikke stort, og de nevnte spillene er i mine øyne ikke særlig underholdende heller. Heldigvis kommer det noen bilspill til høsten som har split-screen. Blant disse har vi: Table Top Racing: World Tour og Forza Motorsport 6.

Vi får håpe utvalget blir bedre når utviklerene har blitt bedre kjent med de nye konsollene og dermed får ut litt ekstra kraft.

Still et spørsmål til redaksjonen

Brev