Norsk

Fordeler ved DDoS

  • Innsendt av: thosol01

Hei jeg fikk en skoleoppgave om DDoS. Der skal jeg forklare hva det er, hva som er negativt og positivt. Jeg vet det meste av det andre, men finnes det i det hele noe positivt om det?

Svar

Hei!

Godt spørsmål! Jeg klarer egentlig ikke å komme på noe som er utelukkende positivt med et DDoS-angrep, men man kan jo forsåvidt si at det er en slags måte å stress-teste servere på.

Hvis en server er sofistikert nok (og har nok kapasitet) til å takle et DDoS-angrep, så vil den vel til gjengjeld kunne takle vanlig trafikk godt.

Sånn sett kan det å forberede seg på DDoS-angrep kanskje bidra til at servere er bedre forberedt på vanlig trafikk. Men det kan hende det finnes et hull i den teorien.

DDoS er heller ikke den verste tenkelige angrepsformen. Det handler i hovedsak om å hindre andre tilgang til en tjeneste, og fører typisk ikke til at brukerinformasjon havner på avveie.

Ellers kan man jo trekke frem eksempler der DDoS har blitt benyttet til å protestere mot nettsider som kanskje fortjener det. Anonymous har benyttet denne angrepsformen mot IS, for eksempel. Det er alt jeg kommer på i farta, men håper det er til hjelp!

Still et spørsmål til redaksjonen

Brev