Norsk

Dying Light utsatt igjen!

  • Innsendt av: bab84

Fikk med meg for noen dager siden at Techland har annonsert at spillet på fysisk media (cd) har blitt utsatt. Det er ikke første gang spillet har blitt utsatt heller. Jeg hadde forhåndsbestilt dying light, men med hensyn til siste utsettelsen så fikk det begeret til å renne over for meg!

Hvor mange ganger må Techland utsette dette spillet? Noe sier meg at denne siste utsettelsen er gjort bevisst fra Techlands side. Sannsynligvis for å finpusse smådetaljer her og der. Eller er det andre åpenbare grunner for utsettelsen?

Jeg vil gjerne ha redaksjonesn mening og synpunkter om de siste utsettelsene på Dying Light og andre spill. Er det slik at det har blitt en trend ut av å ustette spill?
Uansett så har jeg sluttet å tro på Techland, og jeg kommer aldri mer til å kjøpe spill laget av Techland.

Svar

Hei!

I og med at denne utsettelsen bare rammer fysisk media, så vil jeg tippe at akkurat denne forsinkelsen har noe med distribusjonen av spillet å gjøre, snarere enn utviklingen.

Men du er absolutt inne på noe! Dying Light er dessverre bare ett av haugevis av spill som har blitt rammet av flerfoldige utsettelser de siste årene.

Mye av dette skyldes nok at det å fastsette når man blir ferdig kan være spesielt vanskelig innen spill og andre IT-prosjekter. Det er nemlig mange risikoer forbundet med denne typen arbeid.

Plutselig kan man f. eks oppdage en bug, som kan ta flere dager å fikse ordentlig. Andre ganger innser man at man må løse et problem på en helt annen måte enn man egentlig hadde tenkt, og dermed trenger man kanskje et par måneder til for å løse problemet. Dette er ekstraarbeid som er vanskelig å kartlegge på forhånd.

Vi har nok dessuten fått spesielt mange utsettelser i forbindelse med de nye konsollene, og det er slettes ikke umulig at det å jobbe med ukjent teknologi har gjort det enda litt vanskeligere for utviklere å gi oss presise lanseringsdatoer.

Hva Techland angår, så vil jeg ha ventet med å felle dom over dem til spillet kommer ut. Det kan godt tenkes at de har vært litt naive eller rotet til arbeidet underveis, men Dying Light er tross alt ikke like ille som Too Human, The Last Guardian eller Duke Nukem Forever helt enda!

Still et spørsmål til redaksjonen

Brev