Norsk
Blog
Steam sommersalg

Steam sommersalg

Skrevet av thosol01 den 22 juni 2015 klokken 13:50

I skrivende stund er det 5 timer og 15 minutter til Steam salget er ferdig. Jeg har som sikkert mange andre, kjøpt en god del spill for sommeren. Her er de jeg kjøpte og hva jeg synes om dem så langt.

Teslagrad:
Fikk desverre ikke spille så mye av Teslagrad etter en liten feil med Steam, men jeg håper den blir i orden.

Counter Strike: Global Offensive:
Etter mye mas og anbefalninger fra venner og nærmere bekjente fikk jeg kjøpt meg Counter Strike. Jeg har så langt kommet i Rank 3 og tatt ca 13 timer i det, og som det ser ut nå er det nok noe sokm jeg vil komme til å spille mer utover sommeren.

The Witcher 2:
Har så langt fått et veldig bra inntrykk av The Witcher, selv om jeg ikke har spilt så mye. Har hørt at dette er et spill som man kan bruke en god del timer på, så det passer bra når man skal ha noe å drive med om sommeren!

Dead or Alive 5: Last Round:
Dear or Alive var mitt neste steg for min interesse etter Fighting sjangeren. Jeg har brukt nærmere 5 timer med det nå. Om jeg vil komme til å spille det noe mer før achievements og online kommer ut gjenstår å se.

Sam and Max: The Devils playhouse:
Jeg har alltid likt Sam and Max serien veldig godt både som spill, tegneserie og film. Jeg vil nok komme til å bruke noen timer på dette fordi det er så mye å sette seg inn i og finne ut av, men det er alikevell et fantastisk spill med en god dose humor.

Life is Strange:
Jeg fikk desverre bare kjøpt Episode en siden det begynnte å tynne ut med penger, men hadde jeg visst hvor bra det var litt tidligere hadde jeg virkelig ikke spart dem. Life is Strange er sålangt et av de beste spillene jeg har spilt, som har kommet ut i år. Det gjør mye inntrykk på meg, og jeg pleier ikke å like et spill som bare er fullt av dialoger. Life is Strange vider seg å være et unntak, og jeg skal holde et øye med disse utviklerne fremover for dette var virkelig bra! Episode 2-5 må skaffes så fort julesalget strømmer inn, og jeg klarer nesten ikke å vente.

Andre spill jeg kjøpte:
Fallout 3
Half Life 2
The Binding of Isaac: Rebirth
Poker Night at the Inventory
Need for Speed: Hot pursuit
Sonic the Hedgehog.

Så hva kjøpte du?

HQ
#Temabloggen 11 En hyllest til From Software!

#Temabloggen 11 En hyllest til From Software!

Skrevet av thosol01 den 15 april 2015 klokken 17:18
Dette innlegget er kategorisert under: #Temabloggen, From Software

Har du noen gang spilt spill som Armored core eller Dark Souls? Da er det stor sjanse for at du har sett navnet From Software på coveret. From Software sløser aldri med tiden og bruker midlene sine godt, dette er nemlig disse tre spillseriene et levende bevis på.

Det som gjør From Soft så spesielle er at de aldri noen gang har hatt en easy mode. De bruker som oftest kun hard. Det var nettopp det som fikk meg til å sperre opp øynene for from software for de har et system kalt NG+ som veldig få spillselskaper har. Det gjør at det blir vanskeligere og vanskeligere for hver gjennomgang av spillet. Det jeg liker dem aller best for er de mørke triste spillene med noe glede inni.

Noe som bringer oss over på Dark Souls som er min favoritt spillserie av alle. Det er et spill med fantastisk kreativitet som viser hva spill egentlig er. Det er som regel ingen uferdige scener å se noen steder og hele spillet glitrer av forbannelse og hindringer overalt. Måten spillet spøker med deg er en genial måte for å gjøre deg totalt for forbanna, men allikevel gir det deg en uimotståelig vilje til å prøve på nytt og på nytt, tross alt så er det jo din egen feil. I tillegg har de noen utrolige bra DLCer i både eneren og toeren.

Demon Souls og det nye spillet Bloodborne har jeg ikke like stort forhold til, men de er begge med på å utbygge den kreative siden av gaming.

Det var alt jeg rakk for denne ukens tema, beklager den korte lengden på grunn av en god del annen skriving til skole oppgaver. Denne er en av de :)

HQ
#Temabloggen 8: Topp 3 Indie.

#Temabloggen 8: Topp 3 Indie.

Skrevet av thosol01 den 12 mars 2015 klokken 20:57
Dette innlegget er kategorisert under: #Temabloggen

Indie har betyd mye for meg opp gjennom hele mitt liv som gamer, og det vil de fortsatt gjøre. De vil alltid være de spillene som er "annerledes" og mer kreative. I mitt bidrag til #Temabloggen lister jeg opp mine topp 3 favoritt indiespill.


3: Guacamelee
Dette spillet har en Mexikansk party stil som virkelig er med på å krydre hele spillet. Spillet har en god måte å fortelle historien sin på, og meget gode utfordringer. Det aller beste med Guacamelee er at det er fullt av utfordringer og gåter (puzzle) mens man går på sin lange ferd. Selve målet i spillet er litt uklart, men det er absolutt et spill som er værdt hver eneste krone. Fiende kampene, mystikken og utfordringene vil virkelig vise seg fram på sitt beste i dette spillet. Og det skal utviklerne ha ros for!

2: Teslagrad
Det norske Teslagrad er et spill som har gjort dypt intrykk på meg. Teslagrad er et 2D Puzzle Platformer hvor magnetisme og elektromagnetisk kraft er nøkkelen til å komme deg rundt i hele spillet. Spillet heter jo teslagrad så en tur innom tesla tårnet får du også. Men det som virkelig trekker meg er at hele spillet er håndtegnet, og dette designet viser seg å passe virkelig godt inn. Dette spillet byr på vanskelige oppgaver og krevende bosser. Akkurat passe til min stil.

1: Game Dev Tycoon
Game Dev Tycoon er en Spillutviklings - simulator hvor du skal adminstrere et firma helt fra 80 tallet og helt frem til dagens tid. Det er sikkert og visst at du har mye å gjøre, men særlig vanskelig er det ikke. Alikevell har Game Dev Tycoon ekstremt mye innhold som gir deg mye å forske på. I tilegg til innhold har det også en meget bra måte å vise fram de forskjellige studione, i forhold til hvilken tid de hører til.

Det var mitt bidrag til #Temabloggen. Takk for din tid!

Bilde: http://www.indiedb.com/games/teslagrad

Mine Favoritter 2014!

Mine Favoritter 2014!

Skrevet av thosol01 den 8 januar 2015 klokken 20:28

Et nytt år er kommet og det er på tide for 2014 har ikke akkurat vært spillenes år. Jeg fikk det vanskelig å lage en liste med 10 spill, men alikevell gikk det. Alt jeg ønsker er at 2015 blir et mer utfyllende år hvor man kan nevne mange flotte spill på slutten, og med spill som Zelda og Starfox på vei kan det faktisk bli bedre.... Håper Jeg.


5: The Sims 4
I Sims 4 var det bygge modusen, som ble selve spenningstoppen. Det at du kan lage et hus ganske identisk til et som kunne stått i virkeligheten gjør at jeg får mer lyst til å prøve meg fram, og være enda mer kreativ en det jeg vanligvis er med tanke på tidligere spill. I Sims 4 trenger du ikke bare og bygge digre bokser som ser ut som en fabrikk på utsiden, nei faktisk så kan du bygge dem i de litt mer morsommere fasongene. Sims 4 betyr alt i alt bedre interiør, bedre design, bedre personlighet og bedre musikk. (Endelig) Desverre inneholder spillet en god del bugs.

4: Civilization: Beyond Earth
Civilization Beyond Earth er det beste spillet i serien så langt. Det inneholder desverre en god del bugs og DLCen "The Exoplanets Pack" var meget unødvendig. Men alikevell har det et fantastisk design og en verden som aldri har vært lik noe annet Civilization spill. Det jeg liker best med akkurat dette er at spillet er mer oversiktlig og mer ryddig. I tilegg har spillet en meget god innledning som viser blant annet en tid der våres liv på jorda snart er over. Og det er i grunnen det Civilization: Beyond Earth handler om. Finne et nytt sted å bo. Det jeg likte dårligst ved det er at det inneholder noen meget iriterende bugs og at DLCen bare inneholder flere kart. Alikevell er dette et spill jeg nyter hvert minutt av, og som jeg aldri vil gå lei.

3: HYRULE Warriors
HYRULE Warriors er vel så langt den eneste spinoffen som faktisk er bra, (Links Crossbow training går man fort lei av bare for å nevne det eksemplet) men så er ikke Zelda det spillet med flest spinoffs heller da. Dette er basert på grunnlaget til Dynasty Warriors og passer meget bra sammen. Det å mose ned alle fiendene er et fint tidsfordriv og en veldig passende ting i Zelda kategorien. Flere Zelda bosser skulle kjempet som de i HYRULE Warriors. Det har i tilegg en veldig stilig basar og en meget bra Adventure mode. De få "historievideoene" er istedenfor veldig pinlige. Nok prat mer kamp.

2: Mario Kart 8
Mario Kart 8 er virkelig en stor forbedring. (ihvertfall hvis du sammenligner Wii versjonen) Items blir ikke lenger spammet like ofte og det tar ikke lenger så veldig lang tid hvis du skulle være så uheldig å kjøre utenfor banen. Det andre som gjør dette spillet så unikt, og kreativt fra alle tidligere spill er at du nå kan kjøre både på veggene og i taket. Og det blir for meg bare en enda mer utnyttet måte å kjøre på. Så her har Nintendo virkelig stått på og jeg kan ikke akkurat si at jeg gruer meg til en ny oppfølger hvis det skulle være tilfelle.


1: DARK SOULS 2
Dark Souls 2 er selve kjernen i alt som heter et godt spillår når man skal se tilbake på det hullette 2014.
Dark souls 2 er et spill med fantastisk kreativitet som viser hva spill egentlig er. Det er som regel ingen uferdige scener å se noen steder og hele spillet glitrer av forbannelse og hindringer overalt. Måten spillet spøker med deg er en genial måte for å gjøre deg totalt for forbanna, men allikevel gir det deg en uimotståelig vilje til å prøve på nytt og på nytt, tross alt så er det jo din egen feil.

Grafikken er helt fantastisk og passer godt med spillet i tilegg til at spillets musikk er rett og slett et nydelig mesterverk. Fokus på "Kunstig Intelligens" og "Gameplay" passet spillet godt og er med på å gjøre Dark Souls til noe unikt.

Spillet har i tilegg fantastiske muligheter for PvP, og er kanskje det som utgjør den største forskjellen fra lignende spill. Spillet har en spøkefull humoristisk sans i tillegg til et stort online samfunn som begge har lyst til trolle deg kraftig!

Meget gode DLCer har også vært med på å forme dette spillet i etterkant.

Andre kåringer:

10: Farming Simulator 15
9: Child Of Light
8: Donkey Kong: Tropical Freeze
7: Super Smash Bros U
6: Middle Earth: Shadow of Mordor

Beste DLC: Dark Souls 2: Crown of The Ivory King
Værste DLC: Goat Simualtor: MMO
Årets Skuffelse: FIFA 15
Beste konsoll: Wii U
Beste Utvikler: From Software
Værste Utvikler: Ubisoft
Beste Oppfølger: Dark Souls 2
Værste oppfølger: NHL 15
Beste MMO: The Crew

Game Dev Tycoon - Spillet som handler om å lage spill.

Game Dev Tycoon - Spillet som handler om å lage spill.

Skrevet av thosol01 den 17 desember 2014 klokken 19:54
Dette innlegget er kategorisert under: Game Dev Tycoon

I denne lille bloggen vil jeg snakke om et fantastisk Indie-Simulator spill som heter Game Dev Tycoon. Først og fremst vil jeg nevne dette spillet fordi det er en personlig anbefalning, men også fordi spillet fortjener stor oppmerksomhet.

Game Dev Tycoon er et spill som handler om å lage et spill. Alt går ut på at du skal være hovedsjefen i et firma for å ta det i riktig retning. Du bestemmer selv hva det skal inneholde og hvor bra det skal være. Du kan deretter lage forskjellige patcher og oppfølgere etter hvert som du kommer deg høyere og høyere opp. Du har et stort utvalg av både sjangre og temaer som du kan velge mellom, og du kan gjøre forskjellige research for å oppdage andre temaer. Når du gjør research kan du også oppdage forskjellige teknologier som forandrer spillet og konsollen din betraktelig.

I Game Dev kan du også lage dine forskjellige konsoller og PCer. Selfølgelig krever det at du har litt kunnsakper på forhånd om hvordan spill og konsoller fungerer, men mye av dette lærer du underveis.

Selve spillets handling varer i 35 år hvor forskjellige nedturer og oppturer blir annonsert med både deg og andre selskaper. Alt begynner i en kjeller på 1980 tallet og helt til store spillstudier i nåtiden og fremover. Det er mye og utforske i Game Dev så man kan fortsette evig etter år 35, men det krever kanskje litt mer av dine kunnskaper da hvis du vil det skal bli en innholdsrik fremtid.

Ikke stort mer kan jeg fortelle for resten må du nesten finne ut av selv, men jeg kan ihvert fall si at dette er et spill som er hvert hver eneste krone. Koster forøvrig 70 kroner på Steam og vil koste ca. 50 ved julesalget.


Se trailer her:

Enda ikke overbevist? Se her:

https://www.youtube.com/watch?v=TW-ps6lLQgE