Norsk

Djevelens advokat: Aldersgrenser

Skrevet av Jogro den 19 juli 2018 klokken 16:57

DISCLAIMER: Jeg er ikke profesjonell, ta alt jeg sier med en klype/bøtte med salt, de eneste egenskapene jeg kan skryte på meg er at jeg har en marginalt over gjennomsnittslig høy IQ og at jeg er bedre til å ikke skyte meg selv enn Kurt Cobain.

Etter Gamereactors nylige artikkel om at foreldre driter i aldersgrenser (til spill) så tenkte jeg at det nå er relevant for meg å komme med mitt syn på aldersgrenser (også til spill).

Aldersgrenser er nyttige ting. Småbarn burde ikke få lov til å kjøre store, motoriserte kjøretøy eller drikke vodka. Førstnevnte fordi jeg liker å ikke bli kjørt ned av en dampveivals (Selvom jeg aldri har blitt det, så det er mulig at jeg hadde foretrukket det.) og jeg liker heller ikke tanken på å fucke med en hjerne under utvikling, så dette gir mening i mine øyne. Men aldersgrenser på spill og filmer derimot? Veeeel, la meg si meg litt skeptisk.

Det å ha en haug med folk jeg ikke har valgt/stoler på/vet hvem er fortelle meg hvilken vikårlig valgte aldersgruppe jeg må være en del av for at hjernen min ikke skal smelte hvis jeg spiller et spill virker litt shady i mine øyne. Jeg går ut i fra at det hadde vært en helt okey greie å bruke hvis alle mennesker var bokstavelige talt identiske, så kunne vi muligens fått en semi-nøyaktig aldersgrense. Men alle er ikke bokstavelig talt identiske, derfor vil ikke en aldersgrense noensinne være nøyaktig (hvis aldersgrensen er der for å passe på at du ikke opplever traumer av å spille spillet I guess).

Så hvis 1/10 barn blir forferdet av å spille Gta, betyr det da at de andre 9/10 barna ikke kan ha sin første seksuelle opplevelse med en prostituert i en bakgate, så kjøre over henne etterpå og få tilbake pengene sine som en smart investor i dette virtuelle spillet? Det virker bare litt teit spør du meg.

Folk er forskjellige og har ulike toleranser til ulike ting, så det å sette alle i en bås er rett og slett urettferdig.

Personlig synes jeg at de eneste spillene som burde ha aldergrenser er faktiske gambling-spill hvor man bruker ekte penger. Bortsett fra det er jeg 100% for å bare fjerne vilkårlige alderstall og heller endre det til et tag-basert system. Eksempel: Call of Duty (Vold, banning). I det tilfellet kan du som menneske se på taggene og SELV bestemme om du eller barnet ditt burde spille dette spillet (men hvis du ikke lar barnet ditt spille det spillet, så kan jeg garantere deg at de bare gjør det hos en venn i stedet. I hvert fall det jeg og mine venner pleide å gjøre).

"Men vent litt Jogro. Pegi bruker allerede tagger i aldersgrensene sine, så det du vil frem til er at bokstavelig talt den eneste endringen du vil se er at de fjerner alders-merkingen fra systemet de allerede bruker?"
Yup.

HQ