Norsk
Blog

Filmanmeldelse: Blood Diamond

Skrevet av Taktikkeren den 12 oktober 2013 klokken 19:46

Vi har de to siste engelsktimene sett en svært interessant film. Den heter Blood Diamond, og man kan se hvordan mange i dag lever. Den handler om en gutt(Solomon) som blir kidnappet av en gruppe som samler barnesoldater. Han jobber en dag i en elv, hvor han finner en stor bloddiamant. Denne vil han ha selv, og selv om slavene egentlig skal si ifra når de har funnet noe. Så tar han den med seg, får lurt den mellom tærne, og forbi vakten. Han blir kort tid etter oppdaget, men Amerikanske soldater kommer med et uventet angrep. Vakten blir drept, og han graver den ned, før han overgir seg. Historien foregår under borgerkrigen i Sierra Leone.

Han kommer i kontakt med hovedpersonen i filmen, Danny Archer(Leonardo DiCaprio)i fengsel. Leonardo hjelper han ut for å finne familien, hvis han får diamanten.

Sånn starter filmen, og dette er en sterk film, som for mange kan oppleves urettferdig, og den viser hva slags verden enkelte barn i Afrika lever i. Noe av det som gjorde størst inntrykk var hvordan de lærte små barn til å bli iskalde mordere.

Filmen har et velregissert manus, og kamera-filmingen er av ypperste klasse. Filmen varer godt over 2 timer, så den kan kreve sitt. Spesielt går filmen midtveis litt tregt. Jeg følte filmen kom med et godt budskap, som viser hvor heldige vi faktisk er. Den satt litt fast i meg, på grunn av all grusomheten som foregår.

Personene i filmen er det som trekker ned. Jeg synes de er gode, spesielt Danny og Solomon. Men bipersonene i filmen virker overfladiske og lite engasjerte. Så filmen faller litt i gjennom halvveis når det er større fokus på de.

Blood Diamond er en film jeg kan anbefale for alle, spesielt for de som har interesse etter å ha lest dette. Filmen har et svakt punkt i bipersonene. Men med et så bra musikkgalleri i tillegg ser jeg ikke noe valg enn å gi denne rørende og fantastiske filmen...

Konklusjon

Historie: 10/10
Karakterer: 7/10
Musikk: 9/10
Effekter(kamera-filming, troverdighet): 9/10

Karakter 8,5/10

HQ