Norsk
Blog

Hva har skjedd med spillene nå for tiden?

Skrevet av Solidus95 den 8 september 2017 klokken 18:39

Nå kjenner jeg at det er altfor lenge siden jeg har blogget om noe som helst. Nå tenkte jeg å skrive en blogg om mitt synspunkt på utviklingen av spill gjennom tidene. Selv om jeg er 21 år, må jeg si at jeg har opplevd temmelig mye av utviklingen av spill gjennom årene som har gått.

Jeg vil gjerne begynne med det aller første spillet jeg spilte da jeg var liten. Jeg tror jeg var rundt 5 år gammel, og det var da jeg var sugd inn i Pokemon livet. Pokemon Red på GameBoyColour var livet det... Jeg tror jeg rundet det spillet minst 50 ganger siden da og husker alltid at jeg valgte Blastoise på grunn av at han hadde en kul bart på trynet (eller var det noe annet?). Etterhvert fikk vi NES-konsollen inn i familien og Super Mario Bros 3 var tingen. Klarte aldri å komme meg gjennom første World-Map på grunn av de jækla skilpaddene som kastet hammer mot meg i en av banene i World-Map 1. Noen år senere fikk jeg prøve Final Fantasy IX og det var da jeg ble virkelig sugd inn i spillverdenen.

Final Fantasy IX hadde en skikkelig kul atmosfære, historie, kampsystem, ALT... Absolutt ALT. Jeg ble mer engasjert i FF-serien og prøvde ut Final Fantasy VII, noe som jeg gav raskt opp. Jeg kom meg ikke videre enn det stedet der du møter Tiffa. Jeg må riktignok fortelle at jeg fremdeles var i under 10 år gammel og slike krevende spill ble for mye for meg. Endte opp med å level opp laget mitt til rundt 45-50 i Disc 1 og heller begynne på FF8. Da gnistret lysten igjen hos meg. For et historie 8'ern hadde, det var så kult og hovedkarakteren i spillet var temmelig "barsk" i oppførselen.

For å spole litt videre i årene framover fikk vi PS2 inn i huset og spill som Onimusha, Devil May Cry, og spesielt Silent Hill og Metal Gear Solid ble favorittene mine. Det var utrolig kult å se de grafiske forbedringene fra PS1 til PS2, på spill i den tid. Historien på spillene var også kule og spesielt var stemmebruk i spillene temmelig kult å få høre og oppleve. Men det er da PS3 kom ut i markedet det mørknet litt for meg...

Spillene fikk dårlige historier, grafikken ble satt mer i fokus. Spillindustrien bruker lengre tid på å bygge spill og mange gamle spill-sjanger ble utelatt. Tårene trillet at Onimusha serien ble forlatt og Silent Hill serien ble dårligere og dårligere etter 4'ern (utenom Origins på PSP og Shattered Memories på Wii). Spill som kom ut på markedet begynte å vare enda kortere enn de gjorde på PS2 og PS1, og jeg fikk et sjokk. Hva blir neste? Det er nettopp det jeg fikk oppleve med PS4. Tidenes mest sjokk i livet. Nemlig at spillutviklerne ble mer engasjert i å konkurrere om spillgrafikk en spillhistorie.

"Hva i all verden er det som skjer?", tenkte jeg... Hva ble av alle de gode spillene som fantes før? Final Fantasy IX, Onimusha, Silent Hill, osv. Nå finnes det jo spill som har kun god grafikk, med unntak av The Last of Us, Batman, og enkelte spill fra spill selskapet - Rockstars. Jeg ble mer og mer stresset for å miste interessen i spilling. Derfor bladde jeg meg gjennom gamle spillmagasiner jeg hadde liggende hjemme, jeg begynte å se mer på folk på youtube som drev med Livestream av ulike spill, osv. Det var da jeg fikk øye på et par spill fra Telltales. Spesielt The Walking Dead og Wolf Among Us. "YES!" - tenkte jeg... Endelig fant jeg spill der historien er prioritert framfor det grafiske.

Spørsmålet er hva gjør jeg nå for tiden? Vel... Jeg bruker ofte nå tidsmaskinen min og spiller av og til gamle PS1 og PS2 spill. Super Mario ligger fremdeles i blodet mitt og Pokemon Red vil alltid være det beste Pokemon spillet i HELE VERDEN! Nå ser jeg fremover mot spill som The Last of Us - Part 2, Red Dead Redemption 2, Evil Within 2, etc. spill som kanskje kan ta over de gamle favorittene mine. Spill som kan ha større betydning for meg. Spill som vil vare evig, og såklart spill som...prioriterer historien framfor grafikken.

Phew... Dette ble en kjapp gjennomgang av min tanke av spillutviklingen (selv om bloggen nok ble temmelig lang å lese). Jeg håper du likte å lese bloggen min! :)

HQ