Norsk
Blog
VGX, Gullstikka og premiering

VGX, Gullstikka og premiering

Skrevet av Joeminator den 10 desember 2013 klokken 19:21

~tl;dr~
gaming trenger en skikkelig prisutdeling, ikke en klovnefest arrangert av folk som ikke vet hva de snakker om.

Selve bloggen:
Natt til i dag var det duket for den årlige Videogame Awards, arrangert av Spike. I år var året for å være fresh, så de endra VGA, til VGX. Dette for å være mystisk, eller signalisere hvor skatten lå gjemt, men nok om det.

Det hele ble gjennomført av en Geoff Keighley, et meget kjent fjes innen spill verdenen, og hans kompanjong Joel McHale.

Folk hadde forventet å kanskje få se et av deres favorittspill bli kåret og få en pris utdelt.

Jeg har uheldigvis ingen interesse av å nevne hvor elendig gjennomført denne utdelingen var, men jeg kan nevne noen små stikkord av det jeg fikk inntrykket av:
Dårlig planlagt, merkelige kategorier, kleint og pinlig.

Nevner ikke mer ettersom at det er ufattelig mange nettsider og nettpersoner som allerede har tatt tak i dette med "åpne brev" og liknende.

I Norge har vi vår egen lille vri på denne, nemlig gullstikka. Jeg kan ikke med hånden på hjertet si at gullstikka er bedre enn VGX. Beklager.

Poenget mitt ja. Hvorfor kan ikke spillverdenen lage en skikkelig premieutdeling? Filmbransjen har det. Bøker har det. Musikk har det. Skreifisking har en vinner. Hvorfor ikke spillbransjen?

Og hva er det med disse kategoriene? GTA5 vinner Game of the Year, men Naughty Dog blir årets spillstudio? Eller at gullstikka har en haug med generelle kategorier, og plutselig dukker folkets ps3 og 360 pris? Trodde at folket bestemte hva som var det beste, ikke salgene. I så fall ville FIFA og Call of Duty vært årets spill, hvert år...

Discussion anyone?

HQ