Norsk
Prisen for gaming

Prisen for gaming

Jeg ser Kev_91 har laget en blogg om hvor mye gaming har kostet ham, og ble inspirert til å ta dette dypere...

Det er vanskelig å si hvor mye jeg har brukt på spill, men rundt regnet har jeg brukt
ca 7000 på konsoller og utstyr.
minst 11000 på spill(Trolig litt mer, men har holdt meg lavt da jeg spiller samme spill lenge og har spilt mye på pc...)
I tillegg har jeg nok brukt ca 10000 kr på spilling på internettkafe da jeg bodde i utlandet og ikke hadde konsoll/pc selv.
hvis vi regner med en 5000 for spilling på coin-ups og arkademaskiner og diverse annet så ender jeg opp på ca kr.33.000,-

Det er de direkte utgiftene mine. Men det betyr ingenting for det er spredd over et stort tidsrom. Hva koster gamingen meg per time?

Hvis jeg sier jeg i gjennomsnitt har spilt 1.5-2 timer hver eneste dag i løpet av de siste 20 årene så er nok ikke det så langt unna sannheten, trolig er det tallet høyere. Det blir ca 12500 timer.

Gaming har da kostet meg ca kr 2,50 i timen. Det er ikke mye.
Noen vil trekke inn tapt arbeidsinntekt, men det blir feil, for alternativet hadde som regel vært å se på tv, eller henge ute med venner. Dette er er en fritidsaktivitet.

Er da 2,50 per time mye? La oss se hva andre "fritidsaktiviteter" har kostet meg per time!

Organisert trening med utstyr har kostet meg over 50 kroner i timen(Den er høy delvis pga skader og inaktive perioder mens treningsavgifter har blitt betalt), tv-titting ligger trolig rundt 50 øre i timen... Den aktiviteten som helt klart har kostet mest er nok festing. Det blir umulig å regne ut en timespris, men totalen ligger godt over 250.000,- kroner...
Filmsamlingen min har en nypris på ca 55.000,- hvis vi tar med utgifter til kino så er vi nok oppe i 65.000,- Rundt regnet så er dette investert på 730 timer. Et overslag gir oss da ca 90 kroner timen i film... Give or take 10 kroner.

Mitt regnestykke vil vise at selv om gaming har kostet mye når du legger sammen alt, så koster det deg veldig lite per time sammenlignet med andre mulige fritidssysler.

HQ