Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Asus Chromebook Flip C436

Asus har allerede bevist at de er Chromebook-mestre, og her kommer toppen av kransekaken.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Det er ikke alltid like hensiktsmessig å ta utgangspunkt i seg selv når man anmelder forbrukerelektronikk - naturligvis skal man forme en kritisk holdning til den enheten man anmelder, men det handler også om å finne ut av om enheter fullfører den oppgaven de er designet til å utføre. Jeg har eksempelvis forelsket meg i Chromebooks i løpet av det siste halvåret, og selv om det finnes mange solide av dem på markedet, så er de alle designet rundt den samme sentrale ideen - nemlig lavprismarkedet. Ja, de fleste Chromebooks er skapt for å være billige, og jeg har alltid tenkt at det kanskje er på tide å se hvordan en Chromebook kan se ut hvis man ikke holder tilbake på noe.

HQ

Og Asus har tydeligvis hørt meg, for de har nå lansert Flip C436 på markedet, en Chromebook som verken er lettere eller dårligere enn en standard Windows 10-basert laptop bare fordi det er ChromeOS installert, men i stedet sikter den etter å replikere den luksuriøse bruksopplevelsen man eksempelvis kan forvente av en Zenbook - spennende!

Asus Chromebook Flip C436

La oss starte, som alltid, med det ytre. For det er her de gode nyhetene også starter. Flip C436 er et vidunderlig stykke hardware. Helle chassiset er utført i aluminium, og føles som resultat både rigid og robust. Dessuten er hengslene ganske solide, som vi har lært er avgjørende om du noensinne får brukt din 2-in-1 som tablet også. Materialet gjør også at vekten holdes på 1.1 kilo, så vi befinner oss altså i MacBook Air-land, og nå når Chromebooks er laget for livet på farten, så gjør det ikke så mye. Dessverre er det ingen Thunderbolt 3-støttede porter, men maskinen lader opp med USB-C gjennom den ene av de to USB-C 3.2-portene. Og ja, det er også microSD-leser og fingeravtrykkssensor.

Selv om C436 er ment som en slags luksus-Chromebook så er det fortsatt naturlig å forvente at det er noen ofringer, men de er ikke lette å finne. Eksempelvis er tastaturet ganske glimrende med fin taktil feedback i tastene, og et fint layout som sikre plass og stabilitet til hvert tastetrykk. Man kan dog fortsatt merke, i alle Chromebooks, at det mangler Windows Precision-drivere, så selv om trackpaden er fint utført fra et hardware-messig synspunkt, så er det ikke helt samme respons som man får på en tilsvarende Windows 10-enhet - det er dog hovedsaklig Googles feil.

Dette er en annonse:
Asus Chromebook Flip C436

Men det har ikke blitt skåret ned på komponentene under skallet, for der presenterer Asus oss for en prosessor helt opp til en Core i7-10510U-prosessor fra Intel på 1.8GHz, som kan turbo-booste helt opp til 4.9GHz - det er ikke mange Chromebooks som kan prestere det, og det er sammen med opp til 16GB LPDDR3x RAM på 2133MHz, så selv om en Chromebook som sådan ikke har helt bruk for mange hestekrefter, så er det nå likevel fint at Asus har forsøkt å appellere til den forbrukeren som gjerne vil ha hardwaren i orden likevel. Det samme gjelder harddiskplassen, for selv om ChromeOS direkte oppfordrer til cloud-basert filoppbevaring gjennom Google One (som man får 12 måneders adgang til), så kan du likevel få opp til en 512GB NVMe M.2 SSD.

Selve skjermen er så absolutt også et høydepunkt. Her snakker vi et FHD-panel, altså 1920x1080p, som er en 16:9, men som via fire ganger NanoEdge-skjermen presenterer en såkalt "screen-to-body-ratio" på hele 85%. Det kan oversettes til at du ikke behøver å måtte leve med en gigantisk hake i bunnen av skjermen - her får du det fulle utbyttet av chassisets fysiske dimensjoner, og den dekker også 100% av sRGB-fargespektrumet, så det var både kontrast og nydelige lysnivåer å finne her.

Å bruke en Flip C463 hver eneste dag i et par uker har vært en absolutt fryd. Den lette vekten, den flotte skjermen, den kompromissløse ytelsesevnen og en gjennomsnittlig batteritid på nesten 12 timer med blanden bruk, har enda en gang bevist at om man kan omlegge sine bruksvaner så de passer til ChromeOS, så bør man gjøre det, for fordelene er bare gigantiske. Naturligvis er det i denne maskinens tilfelle nå dyrere, faktisk starter C436 på 10.999 kroner, som er en smule dyrt, selv med alt det luksuriøse. Men dyrt i forhold til hva? En Dell XPS 13 2-in-1, som også har en Core i7, integrert Intel-basert grafikk og 16GB RAM vil koste deg cirka 15.000, så du sparer likevel en del på å gå for ChromeOS, og målt på hardware er det ikke mye du ofrer.

Dette er en annonse:
09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster



Loading next content