Norsk
Gamereactor
artikler

Ukens hovedsaker - uke 37: TGS

Denne uken gikk årets Tokyo Game Show av stabelen i Japan, og fremdeles yrer det av liv på messegulvet. Så len dere godt tilbake i godstolen folkens, ukens oppsummering blir lang...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Konsoll-Crysis blir nedlastingstittel

Bekreftelsen på at en konsollversjon av det første Crysis-spillet er på vei kom sist fredag, og over helgen sendte Electronic Arts og Crytek også ut en offisiell uttalelse om saken:

- Vi er ekstremt stolte over hva vi har fått til med Crysis. Vårt mål var å skape en ny generasjon av FPS-spill, som endte opp med å bli en milepæl når det gjelder spillkvalitet, og som nå fire år senere fortsatt er det for mange spillere. Ved å overføre enspillerkampanjen til konsollene føler vi at vi igjen setter en ny kvalitetsstandard for nedlastingssjangeren, forklarer Crytek-sjef Cevat Yerli.

Ellers har EA og Crykek avslørt følgende om konsollversjonen:

Dette er en annonse:

• Inneholder hele den originale kampanjen fra PC-spillet.
• Slippes kun som nedlastbar tittel.
• Redesignet og tilpasset for konsoll.
• Benytter seg av Cryengine 3.
• Forbedrede lysefekter og en rekke andre visuelle forbedringer.
• Nanodrakt-styring optimalisert for håndkontroller.
• Forbedret kampopplevelse.
• Full støtte for stereoskopisk 3D.
• Slippes til PSN og Xbox Live.

Noen offisiell pris er ikke blitt fastsatt ennå, men ryktene vil ha det til at den blir på ca. 100 kr (1200 MS-poeng). Utgivelsesdatoen blir trolig mellom 11. og 15. oktober.

Vampyrer i The Elder Scrolls V: Skyrim

På samme måte som i forgjengerne vil man også i det kommende The Elder Scrolls V: Skyrim få muligheten til å spille som vampyrer.

Dette er en annonse:

Nyheten kom denne uken fra spillregissør Todd Howard hos Bethesda, som kunne bekrefte at de som blir utsatt for vampyrenes nådeløse sykdom gradvis vil forvandles til kritthvite blodtørstig vampyrer.

Forvandlingen vil naturligvis også få konsekvenser for hvordan spillet utfolder seg, man vil kunne tjene opp egne vampyrirske krefter, ta skade fra direkte sollys og få evnen til å suge blod fra intetanende sovende ofre.

Ukens hovedsaker - uke 37: TGS

Tredjepartsspill på Origin

På tross av Electronic Arts' omfattende bibliotek av egne titler ser selskapets Origin-tjeneste nokså tom ut sammenliknet med de større aktørene på digitalmarkedet.
Dette skal det imidlertid snart bli en slutt på ettersom EA denne uken annonserte at spill fra tredjepartsutviklere vil dukke opp i Origin -butikken i nær fremtid.

Med denne nyheten vil Origin raskt bli en langt sterkere konkurrent til Steam, Impulse, Direct2Drive og de andre digitale butikkene, særlig med tanke på den pågående konflikten mellom EA og Valve angående å selge EAs egne spill på Steam.

I forbindelse med annonseringen kunne EA-sjef Eric Brown i tillegg konstatere at Origion-klienten allerede har passert 4 millioner nedlastinger, og at selskapet forventer en stor øking etter hvert som vi går inn i julesesongen.

Starbreeze avslører Syndicate

Electronic Arts og det svenske utviklerstudioet Starbreeze avslørte denne uken at en nytolkning av det klassiske sanntidsstrategispillet Syndicate er på vei, og skal slippes i starten av 2012.

Annonseringen kom direkte fra EA etter en "lekkasje" i selskapets Origin-butikk søndag kveld, og med dét var også katten ute av sekken i forhold til den hemmelige artikkelen i det kommende Gamereactor-magasinet, som omhandler nettopp det nye Syndicate-spillet.

Til forskjell fra forgjengeren blir det nye Syndicate-spillet et førstepersonsskytespill, der du spiller som agenten Miles Kilo. Året er 2069, og verden styres av syndikatet.

Vi er blitt lovet kjapp action gjennom både spennende våpen og Dart 6-datachippen som er operert inn i hodet til Miles. Med denne spesielle chippen kan Miles hacke seg inn i de vanlige chippene som alle personer i samfunnet har fått operert inn, og på den måten vende fiendene mot hverandre.

En egen samarbeidsdel for inntil fire personer er også blitt lovet, og der vil man få muligheten til å spille gjennom kart basert på det klassiske originalspillet fra 1993.

Ukens hovedsaker - uke 37: TGS

Seks nye Blizzard-titler på tre år

I løpet av en treårsperiode kan vi forvente å se hele seks nye utgivelser fra utvikler Blizzard innenfor deres etablerte spillserier. Det var meldingen fra Activision Blizzards Thomas Tippl under årets Citi Technology-konferanse.

De seks utgivelsene dekker to utvidelser til World of Warcraft, to til Starcraft II, én til Diablo III, og naturligvis selve Diablo III-spillet. Alle seks skal altså være ute for salg innen utgangen av 2014.

Deus Ex: Human Revolution på vei til Mac

Eidos Montreal og Nixxes Softwares Deus Ex: Human Revolution har på de tre små ukene siden lanseringen rukket å bli stor suksess. Salget har allerede nådd to millioner eksemplarer og spillets første utvidelsespakke er allerede annonsert. Denne uken ble også spillet annonsert til Mac.

Utvikleren av Mac-versjonen blir Feral Interactive og lanseringen skal skje i løpet av vinteren. Noen konkret dato eller systemkrav er ikke blitt offentliggjort foreløpig, men utgiver Square Enix lover å avsløre dette så fort det er klart.

Ukens hovedsaker - uke 37: TGS

Nintendo vil gjøre noe nytt med Zelda på Wii U

I et intervju med Gameinformer luftet The Legend Of Zelda-produsent Eiji Aonuma denne uken sine tanker om et mulig Zelda-spill på Wii U, og dersom han får bestemme (og det får han nok) blir det snakk om flere endringer enn bare HD-grafikk:

- Demoen som vi viste frem på E3 var bare et eksempel på hvordan Zelda kunne komme til å se ut dersom alt vi ønsket å fikse på var grafikken. Når det er sagt er vi langt mer interesserte i å ta en titt på kreftene til Wii U-konsollen og bruke disse til å gjøre nye ting som vi ikke har hatt muligheten til i tidligere Zelda-spill, forklarte Aonuma.

- En av målsetningene med Skyward Sword er at det skal bli startskuddet for å vise folk at Zelda-serien kan endre- og utvikle seg, tilføyet Aonuma.

Call of Duty-rettsaken får dato

Den mye omtalte konflikten mellom Infinity Ward-grunnleggerne Jason West og Vince Zampella, og deres tidligere arbeidsgiver Activision nådde et nytt foreløpig klimaks denne uken, da rettsaken mellom partene fikk en fastsatt dato.

Nyheten kom via spillsiden Gamasutra, som meldte at saksbehandlingen vil starte den 7. mai neste år.

Bakgrunnen for konflikten er at Activision ifølge Zampella og West har unnlatt å utbetale finansielle godtgjørelser, såkalte royalties, etter den enorme salgsuksessen de har sett gjennom Call of Duty-serien.

Activision på sin side mener Zampella og West ikke har rett på disse pengene da de skal ha begått kontraktbrudd ved å forhandle med konkurrent Electronic Arts før Call of Duty: Modern Warfare 2-utviklingen var ferdigstilt.

Ukens hovedsaker - uke 37: TGS

Første info om 3DS Slide Panel

Ryktene om et maskinvaretillegg med en ekstra analog styrespak til 3DS-konsollen har florert i lange tider, og under Tokyo Game Show kunne Nintendo endelig bekrefte det vi alle viste.

Maskinvaretillegget, som har fått navnet 3DS Slide Panel, stemmer overrens med ryktene og tilføyer én analogspak og to knapper til konsollen. Tillegget vil kreve 1 stk. AAA-batteri for å kunne brukes.

3DS Slide Panel skal lanseres i Japan den 10. desember, til pris på 1500 yen (ca. 110 kr). Noen europeiske dato eller pris ble ikke offentliggjort.

Inntil videre er det ikke blitt annonsert noen spill som krever det nye tilbehøret, men Nintendo har lagt frem en liste over japanske titler som kommer til å bli sluppet med støtte for det. Disse er som følger:

• Monster Hunter Tri G (10. desember )
• Biohazard Revelations (1. kvartal 2012)
• MGS Snake Eater 3D (vinter 2011)
• Ace Combat 3D (vinter 2011)
• Dynasty Warriors VS (2012)
• Kingdom Hearts 3D (ukjent dato)

100 timer med Skyward Sword

Under Tokyo Game Show kunne Nintendos Shigeru Miyamoto legge frem ny informasjon om det kommende Wii-spillet The Legend of Zelda: Skyward Sword, og mest oppsiktsvekkende var nyheten om spillets lengde.

Ifølge Miyamotos anslag vil nemlig eventyret ta mellom 50 og 100 timer å fullføre. Dette plasserer Skyward Sword trygt som det største og mest omfangsrike Nintendo-spillet noensinne, og sikrer en innholdsrik høst for Wii-entusiastene.

Ukens hovedsaker - uke 37: TGS

Stor 3DS-oppdatering på vei

En ny stor oppdatering til Nintendos bærbare 3DS-konsoll er på vei. Dette kom frem under Nintendo 3DS-konferanse på Tokyo Game Show i Japan denne uken.

Den nye oppdateringen vil fordeles over flere etapper, og blant de største endringene finner vi forbedrede muligheter til å spille inn 3D-film, samt en ny versjon av Eshop og endringer innenfor Mii Plaza.

Det ble også annonsert en ny rosa utgave av 3DS-konsollen, som skal være bedre egnet for jenter, men det er uklart om denne vil slippes utenfor Japan.

Samtidig ble en japansk dato for det nylig annonserte 3DS-tillegget (som gir konsollen en ekstra analog styrespak og to ekstra knapper) satt til den 10. desember. Ingen europeisk dato ble lagt frem.

Tidslinjen i Gears of War

Til neste uke slippes som kjent Gears of War 3, og i den sammenheng får vi servert avsluttingen på trilogien om Marcus Fenix og de andre COG-soldatene.

Spillet er blitt møtt av strålende kritikker, blant annet i Gamereactors anmeldelse, og er så absolutt noe actionfans bør sjekke ut, men dersom du ikke har spilt de forrige spillene, eller ikke fulgte så godt med, er det ikke like greit å få grep om historien i serien.

Dette vil ikke utvikler Epic Games ha noe av, og derfor har de snekret sammen en komplett tidslinje som tar for seg alle hendelsene i serien frem til starten av det tredje spillet. God lesning både for gamle Gears-veteraner og usikre nykommere.

Ukens hovedsaker - uke 37: TGS

Last ned Portal gratis til PC eller Mac

De fleste PC-entusiastene har trolig allerede skaffet seg et eksemplar av det ypperlige gåtespillet Portal, men dersom du av en eller annen grunn ikke har skaffet deg en kopi har Valve et knakende godt tilbud til deg.

Frem til den 20. september kan nemlig Portal lastes ned fra Steam helt gratis. Anledningen for tilbudet er en kampanje der Valve ønsker å sette fokus på bruk av dataspill i skolesammenheng, som du kan lese mer om på learnwithportals.com.

Tilbudet gjelder PC/Mac-versjonen av spillet, og er andre gangen Valve velger å gi bort Portal gratis. Første gangen var i forbindelse med at Steam-systemet ble lansert til Mac.

3-5 timer spilletid for Playstation Vita

Et sted mellom tre og fem timer. Dette var beskjeden Sony kunne gi angående batteritiden til den kommende Playstation Vita-konsollen dersom du ønsker å bruke den til spilling.

Skal du bruke den til å se film er også fem timer den magiske grensen, mens kapasiteten som musikkspiller er litt rausere og legger seg på ni timer.

Til sammenlikning vil batteriet ta ca. 2 timer og 40 minutter å lade opp fra helt tomt til full kapasitet.

Disse en og en rakke andre spesifikasjoner om Playstation vita ble lagt frem på Tokyo Game Show-messen natt til i dag, der det også ble slått fast at den japanske lanseringen vil finne sted den 17. desember.

Senere i uken bekreftet imidlertid Sony at konsollen vil få et ekstra eksternt batteri, som vil forlenge levetiden til konsollen.

Ukens hovedsaker - uke 37: TGS

Nytt fall for Nintendo-aksjene

Etter en skuffende lansering av konsollen håpet Nintendo på å rette opp noe av inntrykket gjennom sin 3DS-konferanse på Tokyo Game show. Dessverre ser det imidlertid ikke ut som folk er blitt noe mer imponert enn tidligere.

Like etter presentasjonen var avsluttet falt nemlig Nintendos aksjer med så mye som fem prosent, mens det øvrige markedet holdt seg stabilt. Vi kan dermed konstatere at Nintendo-kursen er nede på sitt laveste nivå siden midten av august, da selskapets skuffende årsregnskap ble lagt frem.

Totalt sett har Nintendo-aksjene nå tapt omkring halvparten av verdien sin siden starten av året.

- Spillbutikker er bortkastede resurser

Skal vi tro spilldesigneren American James McGee, mest kjent for American McGee's Alice og Alice: Madness Returns, kan de tradisjonelle spillbutikkene bare pakke sammen sakene sine å dra. Han mener nemlig det er på tide at de digitale butikkene overtar føringen:

- Hvorfor kaste bort resurser på en fysisk butikk og upålitelige medarbeidere når hele opplevelsen kan gjøres skarpere, renere og mer underholdene innenfor de virtuelle rammene, spurte McGee under et intervju med Industry Gamers denne uken.

Til å underbygge poenget sitt pekte McGee på dagens kinesiske spillmarked, der digitaldistribusjon forlengst har forbigått de tradisjonelle utsalgsstedene.

- Jeg bor i Kina, og her er fremtiden allerede over oss. Og den er faktisk ganske kul, avsluttet McGee.

Ukens hovedsaker - uke 37: TGS

To disker for Battlefield 3 til Xbox 360

Electronic Arts kunne denne uken bekrefte at Xbox 360-versjonen av Battlefield 3 kommer til å bli sluppet på to disker. Dette stemmer overrens med ryktene vi har sett tidligere.

Fordelingen av spillinnholdet er imidlertid praktisk, ettersom spillets flerspillerdel vil befinne seg på den ene platen, mens enspillerkampanjen fyller den andre.

Det er allikevel ikke til å skyve under teppet at de stadig større spillene er iferd med å skape problemer for Microsofts konsoll, særlig med tanke på at konkurrent Playstation 3 benytter seg av de langt mer romslige Blu-ray-diskene.

Battlefield 3 skal for øvrig slippes den 27. oktober til PC, Playstation 3 og Xbxo 360. En betaperiode er også planlagt og vil ifølge ryktene brake løs mot slutten av måneden.

Mot slutten av uken sendte også utvikler Dice ut en offisiell oversikt over flerspillermodusene i spillet. Les mer om disse.

Xbox Live bekreftet for Windows 8

Det har lenge gått rykter om at det kommende Windows 8-operativsystemet skulle få støtte for Xbox Live, og denne uken ble dette bekreftet gjennom bloggen til Larry «Major Nelson» Hryb.

Godeste Hr. Nelson kan nemlig konstatere at operativsystemet vil få støtte for Xbox Live-funksjonalitet i form av Xbox Live on Windows, som vil gi PC-brukerne tilgang til spill, film og musikk på tvers av systemene.

Microsoft forklarer ikke i klartekst hvor omfattende spillstøtten vil bli, men det virker stadig mer sannsynlig at man vil få muligheten til å spille Xbox 360-spill på PCen gjennom det nye operativsystemet.

Om dette også vil åpne for spilling på tvers av plattformene vites ikke, men Microsoft lover å komme med mer informasjon om Xbox Live on Windows i tiden som kommer:

- Vi har mange flere detaljer å avsløre om mulighetene til Xbox Live on Windows, og ser frem til å dele disse med dere i nær fremtid, forklarer Major Nelson.

Ukens hovedsaker - uke 37: TGS

Bodycount-studioet nedlegges

Codemasters kunne denne uken melde at de skal legge ned sitt Guildford-studio, som blant annet stod bak det nylig annonserte actionspillet Bodycount.

Spillet ble møtt av sterk kritikk fra både pressen og spillerne, og har heller ikke skapt noe særlig fortjeneste for selskapet.

På bakgrunn av dette har de derfor besluttet å kutte ut studioet og heller vie all sin tid til sine kritikerroste racingserier som Dirt og Race Driver: Grid.

Stengingen av Guildford-studioet betyr at 66 ansatte vil miste jobbene sine.

Ingen interesse for mobilspill hos Valve

Til tross for at de mobile plattformene utvikler seg med stormskritt velger stjerneutvikler Valve å konsentrere seg om det de kan best - å lage knallgode spill til PC og konsoll.

- Vi har ikke vandret inn på de mobile jaktmarkene. Det er rett og slett ikke en arena som spillmotoren vår har blitt designet og optimalisert for, forklarer Valves Chet Faliszek.

Det virker heller ikke som om utvikleren har noen umiddelbare planer om å endre denne strategien, og at fokuset fortsatt vil rette seg mot de større skjermene:

- Vi interesserer oss for folk som sitter i sofaen eller ved pulten, forklarer Faliszek med et smil.

Ukens hovedsaker - uke 37: TGS

Hold utkikk etter flere nyheter på Gamereactors dedikerte Tokyo Game Show-side, og som vanlig på nyhetssidene

Interessante GRTV-klipp fra uken som var:

Batman: Arkham City-intervju
Call of Duty: Elite-intervju
TGS 11: Videoblogg #1
FIFA 12-intervju
TGS 11: Videoblogg #2 - Namco Bandai
TGS 11: Monster Hunter Tri G og det nye 3DS-tillegget
Ti minutter av Gears of War 3
TGS 11: Videoblogg #3 - Slutt på dag 2

Ukens beste spilltrailere:

Rage - Water Service Co-op Gameplay Trailer
Battlefield 3 Operation Guillotine Trailer
Call of Duty: Modern Warfare 3 Tango Down Trailer
Monster Hunter 4 - Reveal Trailer
The Legend of Zelda - 25 Years Japanese Trailer
The Elder Scrolls V: Skyrim - Commented gameplay (1 of 3)
The Elder Scrolls V: Skyrim - Commented gameplay (2 of 3)
he Elder Scrolls V: Skyrim - Commented gameplay (3 of 3)
Ninja Gaiden 3 TGS 2011 Trailer
Max Payne 3 Trailer
Guild Wars 2 - Asura race featurette

Ta turen over til GRTV for flere klipp og trailere.

Spill sluppet denne uken:

• Bit.Trip Complete - 13. september (Wii)
• Hard Reset - 13. september (PC)
• Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad - 14. september (PC)
• Renegade Ops - 14. september (360)
• Trackmania 2: Canyon - 14. september (PC)
• The Gunstringer - 16. september (360)

Nye datoer denne uken:

• Silent Hill HD Collection - desember (360/PS3)
• Final Fantasy XIII-2 - 3. februar 2012 (360/PS3)
• The Legend of Zelda: Four Swords 28. september (3DS/DSi)
• Dragon Quest Monsters: Joker 2 7. obtober(DS)
• Wii Fit Plus - 7. oktober (Wii)
• Kirby Mass Attack - 28. oktober (DS)
• Super Mario 3D Land - 18. november (3DS)
• The Legend of Zelda: Skyward Sword - 18. november (Wii)
• Mario Kart 7 - 2. desember (3DS)
• Kirby's Adventure Wii - desember (Wii)

Annonserte spill denne uken:

• Super Monkey Ball (PSV)
• Syndicate (PS3/360/PC)
• Happy Wars (360)
• Bravely Default: Flying Fairy (3DS)
• Final Fantasy X HD (PS3/PSV)
• Dead or Alive 5 (PS3/360)
• Monster Hunter Tri G (3DS)
• Mario Tennis (3DS)
• Fire Emblem (3DS)

Lanseringsspillene til Playstation Vita.

Spill som kommer neste uke:

• Burnout Crash - 20. september (360/PS3)
• Gears of War 3 - 20. september (360)
• F1 2011 - 23. september (360/PS3/PC)
• Splinter Cell: Trilogy - 23. september (PS3)
• Tropico 4 - 23. september (PC/360)
• Supremacy MMA - 23. september (360/PS3)

God helg!



Loading next content