Norsk
Gamereactor
anmeldelser
UEFA Champions League 2004-2005

UEFA Champions League 2004-2005

Litt nytt og mye gammelt. Holder det for å rettferdiggjøre enda en fotballtittel fra EA? David har knytt på seg skoene, og har fløyta i munn.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Flomlys. Dugg i gresset. Adrenalinet pumper i kroppen. Vinn eller forsvinn. Champions League hymnen runger over stadion. Kjenner du frysningene som går iskaldt nedover ryggen? Da er du en av oss. En av de frelste. EA Sports entrer spillscenen med nok et fotballspill. Med høstlanseringen FIFA Football 2005 friskt i minne pluss at vi i tillegg venter i spenning på vårens FIFA Street lukter det pengegalopp lang vei. Så er dette et lompeskudd eller skrur EA ballen rett i krysset?

HQ

Electronic Arts setter denne gangen fokus på klubbfotballens gjeveste turnering, Champions League. Hvem har vel ikke drømt om å se sitt favorittlag hente pokalen hjem? I UEFA CL 04-05 kan du ta kontroll over et lag i den øverste divisjon i 14 av de meste respekterte ligaene i Europa. I tillegg kommer et assosiert utvalg av lag fra andre europeiske land. Det vil si at du har 239 potensielle Champions League-vinner å velge mellom. Som en type spillende manager må du sørge for å tilfredsstille både klubbens styre og de mest ihuga supporterne. Skulle du finne på å selge en av fansens favoritter vil du garantert få deg en skjellepreken. En av EA Sports nyvinninger som skal skape mer dybde i spillet er en Talk Radio hvor du kan få et innblikk i tankene til klubbens tolvte mann. Funker bra.

Over til det som virkelig teller når vi snakker fotballspill - spillbarheten. Det som setter seg fra første ballberøring er den overraskende gode virkelighetsfølelsen. Hver kamp starter naturlig nok med det lett gjenkjennelige Champions League-theme. Er du en av de som fortsatt drømmer om RBK sin 0-2-scoring mot Milan på San Siro, så er bare introen på spillet verdt pengene. Selve kameraføringen skaper en type tv-broadcasting-stemning samtidig som det gjør at stadionene virker mer intime. Bevegelsesmønsteret til spillerne er hevet et hakk fra FIFA 05, men ellers er kontroll og pasning/skudd alternativene de samme enten du liker det eller ikke. Den generelle grafikken på hver individuell spiller ser mer naturlig ut. Til skribentens store glede har EA Sports endelig forandret på både frispark- og corneroppsettet, noe som fungerer til det bedre. På kommentatorsiden har EA satt de gamle traverne John Motson og Ally McCoist på benken, og inn kommer friske, dog kritiske Andy Gray og hans "partner in crime" Clive Chelsea. Soundtracket til spillet preges av mye monotone melodier, men det har heldigvis også noen lyspunkter som blant annet en låt fra Jaga Jazzist.

De nyeste aspektene på spillmodusdelen er Challenges og Home and Away. I Challenges-modusen kan du velge en gitt situasjon i en kamp for så å ta kontroll over et av lagene. I karrieremodus er det 50 forskjellige utfordringer du skal prøve å gjennomføre på best mulig måte. Det er alt fra å vinne en kamp 3-0 til å selge en av klubbens mest populære spillerne. Takler du presset? Home and Away gjør det mulig å spille to kamper rett etter hverandre, en på hvert av lagenes respektive hjemmebaner. Det ligger altså til rette for noen spennende kamper der bortemålsregelen kan bli avgjørende.

I bunn og grunn er CL 04-05 et godt gjennomført fotballspill som i hvert fall FIFA-supporterer vil like (tror nok ikke Pro Evo-fans vil trykke denne EA-lanseringen til sitt bryst). Men - ja det er nesten alltid et men, og i dette tilfelle et men med capitol letters! M-E-N hvorfor kan ikke EA Sports gi ut et KJEMPEBRA fotballspill istedenfor to gode(tre med FIFA Street)? Det er nemlig tungt å sitte med to like gode utgivelser i hendene mens man samtidig tenker på det potensialet det ligger i en fusjon av de to. Det er ikke mindre irriterende at verken spillerstaller eller ferdighetene til de forskjellige lagene er oppdatert fra FIFA 05. Her har allikevel EA Sports sitt på det rene. De gjorde et sjakktrekk ved å kalle spillet CL 04-05 (selv om spillet ble lansert i februar 2005). Dette gjør at de ikke nødvendigvis trenger å ha med de nyeste spillerovergangene eller bry seg om at Arsenal er flere hakk bedre enn Chelsea.

Dette er en annonse:

Kort oppsummert - hvis du skaffet deg FIFA 05 i høst så trenger du ikke UEFA Champions League 2004-2005, men har du ingen av dem og skal kjøpe et, vil du ikke angre om du velger UEFA CL 04-05. Det er tross alt få ting som kan toppe det å løfte pokalen høyt over hodet.

UEFA Champions League 2004-2005UEFA Champions League 2004-2005UEFA Champions League 2004-2005UEFA Champions League 2004-2005
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Mer dybde i karrieremodus. Nye dødball muligheter. Mange nye utfordringer.
-
Få oppdateringer på lag og spillerstall.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
UEFA Champions League 2004-2005Score

UEFA Champions League 2004-2005

ANMELDELSE. Skrevet av David Skovly

Litt nytt og mye gammelt. Holder det for å rettferdiggjøre enda en fotballtittel fra EA? David har knytt på seg skoene, og har fløyta i munn.



Loading next content