Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Xcom 2

Xcom 2 - Shen's Last Gift

Vi plukket opp det nydelige Xcom 2 igjen, for å se om DLC-pakkene lever opp til grunnspillet. Den siste av dem kommer nokså nærme...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det har gått nesten et halvt år siden lanseringen av Xcom 2, og i løpet av denne tiden har utvikler Firaxis rukket å oppdatere og finjustere opplevelsen. De har også fått på plass flere doser med ekstrainnhold, og nylig ble den siste utvidelsen i sesongkortet "Reinforcement Pack" sluppet. Tittelen er "Shen's Last Gift", og den tilfører mye nytt. Ikke bare får man et nytt historiebasert oppdrag å jobbe seg gjennom, man besøker også nye omgivelser. Og sist, men ikke minst, man får en helt ny klasse å leke med, i form av kraftige mech-soldater.

Oppdraget i seg selv er en morsom reise til en forlatt fabrikk som pleide å lage roboter og annet avansert utstyr. Her snakker vi "mechs" og "turrets" og det som verre er, og selv om fabrikken ikke er i drift lenger møter man en interessant boss der inne. Det er bare ett oppdrag i pakken, så vi skal prøve å ikke spolere handlingen for deg, men vi må nevne én ting. Plottet involverer nemlig at du tar med chief engineer Lily Shen i kamp, for å avdekke mer om arven fra faren hennes (som veteraner vil huske fra originalspillet fra 2012). Dette henger nemlig sammen belønningen man får for å fullføre oppdraget, som er den nye soldat-klassen "Spark".

I løpet av oppdraget får man selskap av en mekanisert soldat, som i etterkant kan brukes kamper og oppdrag på linje med alle andre. Hvis du har ressursene til det kan du attpåtil produsere flere slike mech-soldater, men ironisk nok koster det flesk å skaffe seg krigere av metall.

Den første Spark-uniten er tilgjengelig med én gang, mens ytterligere enheter må bygges i "proving grounds". Ikke bare er det tilfredsstillende å bygge dem på egenhånd, det er også snakk om veldig nyttige enheter til laget ditt. Morsomme er de også, da en kunstig intelligens blir introdusert gjennom historien. Denne "AI-en" blir en del av Spark når maskinen skapes av Shen og ingeniørene hennes. Vi skal ikke røpe på hvilken måte Spark er morsom, men forvent å trekke på smilebåndene titt og ofte.

Dette er en annonse:
Xcom 2Xcom 2Xcom 2
Xcom 2Xcom 2Xcom 2

I kamp er Spark-klassen både effektiv og taktisk allsidig. Spark-soldater kommer med rakettkaster og kraftige maskingevær, og som med alle andre enheter går de opp i nivå etterhvert som man bruker dem. På denne måten kan de tilpasses slik at de matcher akkurat din spillestil. Personlig gjorde vi våre "mechs" sterke nok til å fungere som full dekning for de andre soldatene våre. Selv kan nemlig ikke Spark-enhetene søke dekning, og derfor er de mer sårbare enn andre. Fremfor å prøve å kjempe mot dette omfavnet vi det, og vi utstyrte dem også med det kraftige melee-angrepet som er veldig effektivt på kort hold. Som standard har allerede Spark-enhetene mye helse og kraftige skjold, og evnen til å hoppe over hindringer i terrenget. De fungerer dermed ypperlig som enheter du har i fortroppen din.

Karakteren nedenfor er mest for Shen's Last Gift-utvidelsen, men det er også to andre pakker vi må fortelle om raskt. Den første DLC-pakken, The Alien Hunters, er nemlig ikke like god. Den introduserer nye, svært krevende bosser, som alltid reagerer på hvert eneste trekk du har gjort når det er deres tur. Dette gjør dem til ekstrem farlige motstandere, og særlig hvis du spiller på høy vanskelighetsgrad kan de ødelegge en hel kampanje i løpet av et par trekk. Dette gjelder spesielt hvis du møter en av dem tidlig, før soldatene dine har rukket å bli sterke og erfarne. Dette fører dessverre til at opplevelsen virker noe ubalansert til tider, selv om det inkluderte historieoppdraget er helt ok. Shen's Last Gift er imidlertid bedre.

Dette er en annonse:

På toppen av dette har vi Anarchy's Children, den første DLC-pakken, som tilbyr masse tilpassingsmuligheter av den kosmetiske sorten. Det er noe av dette i Alien Hunters også, men ikke på langt nær like mye. Til gjengjeld er kosmetikken det eneste Anarchy's Children har å by på. Dette gjør pakken til nokså tamme saker, og det er i det hele tatt bare Shen's Last Gift-pakken vi vil omtale som essensiell for Xcom 2-fans.

For det har nemlig noe for seg å kjøpe ekstrainnnhold til Xcom 2, nå som Shen's Last Gift er ute. Endelig tas kvaliteten opp til et nivå som passer sammen med grunnspillet. Historieoppdraget engasjerer nokså bra, og den nye klassen endrer dynamikken i spillingen nok til å inspirere til en ny gjennomspilling. Krigen mot romvesenene har fått nytt liv.

Xcom 2Xcom 2Xcom 2
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
En god ny klasse som tilbyr nye taktiske valg. Solid historieoppdrag. God humor.
-
Vi skulle gjerne hatt mer en ett nytt historieoppdrag. Når aldri opp til det beste fra hovedspillet.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Xcom 2 - Shen's Last GiftScore

Xcom 2 - Shen's Last Gift

ANMELDELSE. Skrevet av Mike Holmes

Vi plukket opp det nydelige Xcom 2 igjen, for å se om DLC-pakkene lever opp til grunnspillet. Den siste av dem kommer nokså nærme...

1
Xcom 2Score

Xcom 2

ANMELDELSE. Skrevet av Andreas Blom

Motstandsbevegelsen har slitt de siste 20 årene, men de har ikke gitt opp kampen. I Xcom 2 er det din jobb å redde planeten vår én gang for alle...



Loading next content