Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Sniper Elite 3

Sniper Elite 3

Rebellion er tilbake bak et nypusset kikkertsikte festet på en kraftig rifle med Sniper Elite 3, og vi har satt karakter...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Den erkeamerikanske helten Karl Fairbune er tilbake for å ta nazister av dage én etter én (noen ganger også to samtidig) i dette litt røffere skytespillet satt til 2. Verdenskrig.

Killcam-et som viser kulens ferd gjennom kroppen med et slags røntgenfilter er tilbake, og det er på godt og vondt. Godt fordi der er mer detaljert og fungerer som et litt ærligere perspektiv på krigens brutaliteter, men vondt fordi røntgeneffekten blir brukt altfor mye.

Sniper Elite 3

Sniper Elite V2s Berlin-omgivelser er byttet ut med ørkenene i Nord-Afrika. Problemet med ørkenene er at de er kjedelige og fulle av sand, og det kommer ikke Sniper Elite 3 unna. Det er noen brett som skiller seg ut, men de fleste miljøene glir i hverandre.

Dette er en annonse:

Selv om fargene er ensformige, byr bygningene på variasjon. Det er også verdt å nevne at sandkassebrettene (en passende beskrivelse i denne sammenheng) er mye, mye større i dette spillet enn i forgjengeren. Det er færre av dem, og spillet er kortere for deg som ikke bryr deg om sideoppdrag. Vil du derimot utforske hele spillet, vil det være nok av frivillige delmål og sideoppdrag du kan bryne deg på.

Selv om historien er kortere enn tidligere, har utvikleren gjort et godt stykke arbeid med å forbedre spillet som helhet. Det finnes mange moduser, og dette utspredte fokuset betyr at Sniper Elite 3 vil by på mye holdbarhet. Foruten historiedelen kan man spille en survival-modus. Her blir du kastet ut i et brett hvor du må nedkjempe bølger med fiendtlige soldater. Her finner vi også en flerspiller med både co-op og PvP, men dette tar vi senere.

Sniper Elite 3
Sniper Elite 3Sniper Elite 3Sniper Elite 3
Dette er en annonse:

Vi kan ta for oss enspillerdelen først, og det er som sagt Karl Fairbune som har den hese hovedrollen. Plottet vinner neppe noen priser for originalitet, men det tjener sin hensikt i et spill som dette.

Dessverre er bruken av killcam-et altfor høy - dødssekvensene hvor kulene penetrerer fiendene i saktefilm før de ødelegger indre organer for vår underholdning. I forløperen var det en morsom gimmick som ble brukt sparsomt, men denne gangen blir vi overeksponert og leie innen spillet er ferdig.

Utviklerens avhengighet av denne gimmicken er tydeligst i de mange sekvensene hvor man skal ta ut tyve fiender på kort tid. Vi kan ikke nekte for at kulefysikken er solid (og gode skudd er tilfredsstillende), men gjentagende visninger av hjernemasse fjerner litt av magien. Det er ikke noe problem at kameraet zoomer inn av og til, men når det skjer syv ganger på fire minutter blir det for mye av det gode. Det kan faktisk bli for mye av eksploderende testikler og øyehuler. Resultatet er at vi blir litt blaserte, vi ender opp med å hoppe over mange av saktefilmsekvensene.

Det finnes også andre ting som legger en liten demper på spillgleden. Små ting som at man ikke kan loote en kropp etter at man har flyttet på det og unaturlige animasjoner hos patruljerende fiender sørger for at ting skurrer fra tid til annen. Den kunstige intelligensen lugger litt (selv om den er klart bedre enn i V2), og det kommer til uttrykk når nazisoldatene går tilbake til vanlige gjøremål kun få minutter etter at kameraten deres fikk blåst av skallen rett foran øynene deres.

Sniper Elite 3Sniper Elite 3

Dine skudd volder forferdelig skade på fiendene, mens din egen figur kan ta mange skudd i kroppen uten noen videre konsekvenser. Sammen med det faktum at de fiendene du dreper i «stillhet» bryter ut i et skrik som andre vakter burde høre, er det altså nok til å ødelegge innlevelsen. På toppen av dette kommer bugs og feil som at fiendene går rett gjennom gjenstander i landskapet, og i noen tilfeller kan de seg deg selv om du står gjemt bak dekning.

Til tross for denne klagingen, skal det sies at vi var veldig underholdt mange ganger gjennom historien. Noen av snikeseksjonene er skikkelig spennende, og brettdesignet gjør det enkelt å velge seg en rute gjennom de vellagde sandkassemiljøene. Det finnes forskjellige verktøy og triks som skal få deg forbi visse seksjoner, enten du skaper en avledning, setter ut eksplosive feller eller bare plukker opp en rakettkaster og går amok.

Det er gode muligheter for å snike seg rundt og ta ut fiender på kloss hold med stille take-downs eller lyddempet pistol. Som tidligere kan man også bruke lyder i omgivelsene til å kamuflere skudd, så man kan fint bruke riflen på avstand hvis timingen er god nok.

Det er imidlertid ikke bare nazistene som fungerer som blink. Det finnes også nok av kjøretøyer med svake punkter du som spiller kan dra nytte av. Når du ikke kjemper mot pansrede kjøretøyer finnes det en rekke andre gjøremål å bryne seg på, det være seg redningsaksjoner, dekkild, lange skudd eller å ødelegge fiendens aktiva. Alt i alt er det mye å finne på.

Sniper Elite 3Sniper Elite 3

I tillegg til historiedelen har Rebellion inkludert flere moduser og spillmuligheter (heldigvis), og de er med på å gjøre hele pakken langt mer tiltalende. For det første er det mulig å spille gjennom historien i co-op. Leter man etter en samarbeidsopplevelse med en liten vri, så er sniper-co-op et godt tilbud.

Det finnes også en horde-aktig modus hvor du skal takle bølger med fiender. Denne kan du enten bryne deg på alene, eller spille sammen med en venn. Skulle man dø vil man få lov til å fortsette på den bølgen man var, noe som kan være med på å senke irritasjonsnivået hvis makkeren din ikke skulle leve opp til dine krav. Her kan man forøvrig også teste en variant hvor den ene spiller som spotter, mens den andre ligger med fingeren på avtrekkeren.

Flerspilleren var en litt mer anspent affære, men det kan nok skyldes at vi spilte på servere som var en anelse folketomme. Langdistansekampene var absolutt underholdende, men vi antar at dette vil bli enda bedre etter hvert som folk blir ferdige med historien og kaster seg inn i flerspilleren.

Sniper Elite 3
Sniper Elite 3Sniper Elite 3

På det nærende tidspunkt føles det litt tynt med tanke på antall kart, men de som finnes virker store, og de er fulle av vinduer og annet man kan titte ut av. Tidvis ser man en ustabil overflate (tekstur) som distraherer øyet, og det kan være et problem når man ligger med blikket søkende mot horisonten etter et mål. Det er imidlertid ikke nok til å velte opplevelsen noe mer enn at det i det minste er verdt å nevne.

Flerspilleren har som sagt mange moduser, og det er mange av de vi har blitt vant til fra sjangeren. Fundamentet er forøvrig veldig godt, og det er mye underholdning å finne i Sniper Elite 3 - selv om det var en del ting å ta tak i. Flerspilleren (og co-op) er det som virkelig hever spillet til karakteren det får. Enspilleren er kanskje ikke grunn nok alene til å teste spillet, men det er absolutt verdt en titt hvis du liker gode flerspillere og samarbeidsspilling med venner.

Sniper Elite 3Sniper Elite 3Sniper Elite 3
Sniper Elite 3
Sniper Elite 3Sniper Elite 3
Sniper Elite 3Sniper Elite 3Sniper Elite 3
Sniper Elite 3Sniper Elite 3
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Store sandkassebrett med mye å finne på, mange moduser og god flerspiller.
-
Røntgenkameraet blir brukt for ofte, noen bugs og et par feil som bryter opp innlevelsen.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

6
Sniper Elite 3Score

Sniper Elite 3

ANMELDELSE. Skrevet av Mike Holmes

Rebellion er tilbake bak et nypusset kikkertsikte festet på en kraftig rifle med Sniper Elite 3, og vi har satt karakter...

2
Spill Sniper Elite 3 gratis i helgen

Spill Sniper Elite 3 gratis i helgen

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Utvikler Rebellion ønsker å gi alle PC-spillere en mulighet til å smake litt på 2. verdenskrig-spillet deres Sniper Elite 3, så denne helgen kan du laste den ned og...

0
Ti millioner solgte Sniper Elite-spill

Ti millioner solgte Sniper Elite-spill

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Selv om de aldri har blitt ansett som virkelig store spill, kan utvikler Rebellion nå fortelle at Sniper Elite-serien har passert ti millioner solgte spill. Det var...

1
- Metacritic er irrelevant

- Metacritic er irrelevant

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Mange spillere vektlegger informasjonen de finner på Metacritic når de skal kjøpe spill, men til tross for dette sier Jason Kingsley fra Rebellion (Sniper Elite 3)i et...

1
Mer gratis innhold til Sniper Elite 3

Mer gratis innhold til Sniper Elite 3

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Helt siden lanseringen 27. juni har utvikler Rebellion sluppet gratis innhold til Sniper Elite 3 regelmessig. Det har naturligvis gjort fansen fornøyd, og i dag kommer...

2
Redd Churchill i Sniper Elite 3

Redd Churchill i Sniper Elite 3

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

505 Games og Rebellion har nå offisielt sluppet Save Churchill: Part 1 - In Shadows som er den første av tre i en serie med DLC til Sniper Elite 3. Som navnet antyder...

1
Nytt innhold sluppet til Sniper Elite 3

Nytt innhold sluppet til Sniper Elite 3

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Det har nettopp blitt sluppet et nytt brett, kalt Plantation, til PC-versjonen av Sniper Elite 3. Det er den tredje av fire planlagte innholdsoppdateringer til...



Loading next content