Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Call of Juarez: Gunslinger

Call of Juarez: Gunslinger

Techland kan kunsten å lage god underholdning, og med Gunslinger er Call of Juarez tilbake på rett spor. Tor Erik har ladet seksløperne og satt karakter...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Techland skyter igjen fra hofta. Heldigvis. Etter at de serverte unispirert action i Call of Juarez: The Cartel, så var det de færreste av oss som brukte noe energi på å vente i spenning på neste kapittel. Likevel var det vanskelig å ikke bli en smule nysgjerrig av teaser-traileren som ble sluppet i fjor sommer.

Denne gangen valgte de bort fullprisspillformatet til fordel for å lage en nedlastbar tittel, noe som har gjort serien godt. Ved å kunne tilby en såpass kjent spillserie til under hundre kroner, åpner de for at flere spillere kan få øynene opp for Call of Juarez. Det er dessuten langt mindre seriøst, smilet mitt sitter løsere og jeg klarer ikke å la være å like Gunslinger. Det er bare for underholdende.

Call of Juarez: Gunslinger
Den tegneserieaktige fortellerstillen underbygges av Cel-shading.

Techland kan lage spill i westernsjangeren. De startet Call of Juarez-serien med et smell i 2007, og da var handlingen satt til ville vesten. Det var også tre år før vi fikk spille Red Dead Redemption. To år senere fulgte de opp med Bound in Blood, hvor de fortsatte å ri den samme hesten - til vår store forlystelse. Fokuset lå på god historie som ble fint fortalt, og her svikter heller ikke Gunslinger.

Dette er en annonse:

Du spiller som Silas Greaves, en fryktet dusørjeger på slutten av 1800-tallets Amerika. Han har brukt hele livet på å finne de som myrdet brødrene hans, og nå sitter han på en nedslitt bar og forteller om prosessen. Fortellingene er tegneserieaktige, noe som er typisk for den tiden, og både fortellerstemme og manus fungerer glimrende.

Call of Juarez: Gunslinger
Når det blir mange fiender samtidig, er det greit å kunne sakke ned tiden og sette opp hodeskudd i ro og mak.

Å spille Call of Juarez: Gunslinger er litt som å delta på en høytopplesning av mine favorittegneserier fra den ville vesten. Etter bare noen minutter kom samboeren min inn og spurte hva jeg så på. Deretter satte hun seg bare ned og ble underholdt av den trivelige historien. Det er jo ikke så verst.

Ved å bruke tegneserier som bakteppe har Techland også lykkes med å implementere historiens viktigste aspekt på en god måte, nemlig den vaklende troverdigheten denne fortellerformen hadde. Mordere, dusørjegere, revolvermenn - alle ble idolisert i en slik grad at man ikke kunne tro på alt man leste.

Dette er en annonse:

Dette kommenterer også Silas i en av sine første replikker, og han setter dermed premisset for sine egne historier. Han smører tjukt på når han beskriver fiendeantallet, han blir tatt i løgn og må starte på nytt, og han finner på ting underveis. Slik historiefortelling sørger for at jeg aldri helt vet hvor veien fører selv om spillet er fryktelig lineært. Og, jeg liker det.

Call of Juarez: Gunslinger
Dueller mot Pat Garret, Butch Cassidy, Billy the Kid og mange flere. Litt for mange.

For det er et veldig lineært skytespill, og det sterke arkadepreget gjør at du sjelden dør selv om du møter tolv sinte, lovløse menn samtidig. Siktet og treffområdene er kanskje i overkant tilgivende, men våpnene føles likevel gode i bruk. De har en fin tyngde, og det er like fett å skyte tolv skudd i sekundet med to raske seksløpere som det er å nærmest kappe en fyr i to med hagla.

De fleste fiendekampene ender i en duell. Her gjelder det å fokusere blikket på motstanderen og plassere hånden slik at trekket ditt går så raskt som mulig. Det er gøy til å begynne med, men det blir kjedelig i lengden.

Call of Juarez: Gunslinger
Verdt å nevne at det rimelig voldelig. Akkurat slik vi forventer fra Techland.

Uansett hvor i historien jeg befinner meg, blir jeg overrasket av hvor pene omgivelsene er. Det blir brukt mange friske høstfarger, og våpnene har en tegnet, men realistisk og slitt stil. Det ser helt enkelt veldig bra ut, og det er en fryd å søke gjennom områdene for å finne utplasserte hemmeligheter.

Hvis du elsker historien slik jeg gjør, så kaster du deg inn i en ny runde så fort du er ferdig. Etter første gjennomspilling kan man starte på nytt med alle egenskaper og våpen man har låst opp gjennom spillets gang.

Er du heller en poenggal revolvermann bør du kikke nærmere på Arcade-modusen. Her pløyer du gjennom utvalgte sekvenser fra historiedelen, og fokuset ligger på treffsikkerhet og hastighet. Poengtavlen deles på vennelisten din, så det kan fort bli å en besettelse å ligge på toppen.

Call of Juarez: Gunslinger
Skal man først bruke revolvere, så skal man selvfølgelig skyte med to samtidig. Dette er den egenskapen ALLE bør åpne før man gjør noe annet.

Den siste modusen heter Duels, og her skal du løpe blant villhestene på den åpne prærien... nei, da. Det ligger i navnet. Du møter gamle kjente til duell ved daggry, og du har fem forsøk på å komme deg videre. Ettersom jeg ble lei av duellene i historiedelen, så falt jeg ikke for denne rendyrkede modusen.

Call of Juarez: Gunslinger har spyttebakker fulle av sjarm og glimt i øyet. Det gode fortellerstemmen og de mange vendingene sørger for at det aldri blir kjedelig i løpet av de fem timene jeg brukte på historiedelen. Dette er solid underholdning for alle som liker western, skytespill og morsomme historier. Dessuten får du alt sammen for under hundre kroner. Jeg skal ikke gå så langt som å si at dette er en genierklæring av Call of Juarez-serien, men det er i hvert fall en friskmelding.

Call of Juarez: Gunslinger
Ikke forvent altfor mye fra den kunstige intelligensen...
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Herlig historiefortelling, godt stemmeskuespill, kult design, bra våpenfølelse og solid action.
-
Kjedelige dueller, mangler variasjon i gameplayet og den kunstige intelligensen er ikke særlig imponerende.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

  • Xenofex
    Når jeg tenker på X-box Live "arcade-spill", tenker jeg først og fremst på litt simple plattform-spill og sidescrollere. Det må jeg... 9/10

Relaterte tekster

Call of Juarez: GunslingerScore

Call of Juarez: Gunslinger

ANMELDELSE. Skrevet av Tor Erik Dahl

Techland kan kunsten å lage god underholdning, og med Gunslinger er Call of Juarez tilbake på rett spor. Tor Erik har ladet seksløperne og satt karakter...

2
Call of Juarez: Gunslinger-intervju

Call of Juarez: Gunslinger-intervju

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

Glem alt du så i det "moderne western-spillet" Call of Juarez: The Cartel, med Call of Juarez: Gunslinger har Techland og Ubisoft tatt med spillet tilbake til røttene, i...

4
Nye Call of Juarez får dato

Nye Call of Juarez får dato

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

På tide å pusse den gamle seksløperen. Techland går tilbake til westernrøttene med Call of Juarez: Gunslinger mot slutten av mai.



Loading next content